Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Malika Bayan har lagt vekk hijaben

Fredag formiddag postet Malika Bayan bilde av seg selv uten hijab på sosiale medier.

Malika Bayan har lagt vekk hijaben

Malika Bayan har valgt å ta av seg hijaben. FOTO: Ida Tiberg/ Privat

Tekst:

Publisert:

Oppdatert: 18.02.2017 kl 14:37

– Ja, jeg har tatt det valget. Jeg trenger en ny start og gjør det av personlige grunner jeg ikke vil uttale meg om nå, sier Malika over telefon.

Bayan har gått med hijab i 3-4 år, og ser fortsatt på hijaben som et religiøst plagg.

– Jeg er fortsatt muslim. Det var et frivillig valg å ta på seg hijaben, og jeg står fritt til å ta den av dersom jeg ønsker det, sier hun.

Malika Bayan fra Nærbø ble kjent for hele Norge da hun ble nektet adgang til Merete Hodnes frisørsalong på Bryne fordi hun bar hijab. Saken ble anmeldt og var først oppe i Jæren tingrett i september 2016. Her ble Merete Hodne dømt til å betale 10.000 kroner i bot. Hodne anket saken videre til Lagmannsretten. I januar ble hun dømt også her. Saken er anket til Høyesterett.

Hijab-rettsaken

– Hvordan tror du folk kommer til å reagere på at du har tatt av hijaben med tanke på rettsaken mellom deg og Merete Hodne?

– Rettsaken har ingenting med dette valget å gjøre. Jeg kommer til å fortsette å kjempe for saken, og for retten til de som bruker hijab, sier hun.

Prinsipiell sak

Bayan er forberedt på at valget hennes vil skape mange reaksjoner.

– Jeg kommer til å få en del hets for dette, det vet jeg. Noen vil sikkert si at alt bare var et skuespill og et rop om oppmerksomhet, men jeg må stå for det jeg gjør og tenke på meg selv nå. Rettsaken er en prinsipiell sak og ikke en provokasjon fra min side, sier hun.

Nyheter fra andre aviser

Strandbuen

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!