17-åring dømt for vald og sex-filming

VALD: Ein 17-åring er dømt for vald i Jæren tingrett. Foto: Arkivfoto

Må betala 15.000 kroner i oppreising etter vald.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Ein 17-åring er dømt for å ha slått ein 19-åring slik at han fekk brot i kjeven to plassar. Valdsepisoden skjedde i samband med ein fest i oktober i fjor. Då var den tiltalte 16 år.

19-åringen måtte operera inn ei plate med skruer og er framleis plaga med skaden.

17-åringen skal ha slått og sparka 19-åringen mot både hovud og kropp medan han låg nede. I retten vart det lagt fram video av hendinga, filma av vitne til valden. 17-åringen skal også ha slått 19-åringen bakfrå etter at han kom seg på beina. Retten finn det sannsynleg at det var då offeret fekk kjevebrota.

I samband med valdsepisoden vart telefonen til 17-åringen beslaglagt av politiet. Politiet oppdaga då ein sex-video han hadde filma av seg sjølv og ei jente. Då filmen vart tatt opp, var både jenta og gutten 15 år. Derfor valde påtalemyndigheita å tiltala 17-åringen for å ha filma eit seksuelt overgrep mot barn. Retten finn det formildande at tiltalte bare er nokre få månadar eldre enn jenta og at ho har samtykka til både sex og filming.

Retten har funne at det er rett å dømma 17-åringen til seks månadar i fengsel, men dommen blir gjort på vilkår med ei prøvetid på to år. Kravet er at 17-åringen gjennomfører ungdomsoppfølging i konfliktrådet i eitt år. 17-åringen får også inndrege telefonen sin og må betala 15.000 kroner i oppreising til 19-åringen som vart slått.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...