17-åring fra Klepp med andreplass på Blinkfestivalen

Siri Årsvoll Undheim var den eneste i sin årsklasse som kom til finalen i både langrenn og skiskytingskonkurransen. Foto: Kirsten Håland - Gjesdalbuen

Siri Årsvoll Undheim kom på andreplass i lørdagens skiskytingsfinale på Blinkfestivalen. Det er første gang 17-åringen fra Klepp ikke vinner sin årsklasse på festivalen.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2018 kl 12:17

– Ja, nei, jeg skulle gjerne ha vunnet, men det er bedre enn ingenting, svarer Årsvoll Undheim på spørsmål om hun er fornøyd med andreplassen.

Ingen har vunnet rulleskiskytterrennet i Blink flere ganger enn 17 åringen; hun vant sin aldersbestemte klasse i 2014, 2015, 2016 og 2017. Men lørdag ble det altså andreplass. Samtidig var Årsvoll Undheim den eneste skiskytteren i sin årsklasse som også kom seg til finalen i langrennskonkurransen.

– Skytingen var litt dårlig i skiskytterfinalen, også var jeg ganske sliten. Jeg gikk langrennsfinalen 40 minutter før finalen i skiskyting, så jeg kjente den i kroppen. Samtidig var jeg sliten under finalen i langrenn også, da var det nok Lysebotn opp jeg kjente. Men det er det som er så gøy med Blink, det er mye løp og bra trening, sier hun.

Årsvoll Undheim havnet tolv sekunder bak Amalie Denise Andersen som går for Oslo
Skiskytterlag. Og når jenta fra Klepp først skulle havne bak noen, var det greit at det var nettopp Andersen.

– Det var en av mine beste venninner som vant, så jeg unner henne det, sier Årsvoll Undheim.

Fikk prøvd seg som senior

Også storebror Vetle Årsvoll Undheim deltok på årets Blinkfestival. Han er førsteårs senior, og fikk lørdag prøvd seg mot de aller beste.

– Det har vært litt stang ut, med for dårlig skyting i skiskytterkonkurransen. Jeg skjøt greit på liggende, og hadde kontakt med teten, men på stående ble det ganske mange bom, sier han om lørdagens prestasjoner.

Samtidig er han fornøyd med å ha få prøvd seg på seniornivå.

– Det var inspirerende å gå mot de aller beste. Jeg merker at nivået er et par knepp opp, men det var ikke avskrekkende. Blink er gøy. Også tar vi med oss både det som var bra og det som var dårlig, og bygger videre fra der frem mot vinteren, sier han

Vetle Årsvoll Undheim har som søsteren levert gode resultater på Blinkfestivalen tidligere. Han vant i 2015 og kom på pallen i 2016.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...