Barnebursdag for Fritz Røed skulpturpark under Livsgledefestivalen

Fleire hundre skulebarn feira Livsgledefestivalen og Fritz Røeds skulpturpark, som er blitt 15 år.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Barna strøymde til frå barneskulane på Bryne og Rosseland, fredag føremiddag. Då torget nærma seg fullt, klokka 11, fann Reinert Kverneland fram ordførarkjeda og klipte over ei snor med vimplar på. Ungane som hadde talt 1-2-3, jubla då bursdagsfeiringa vart erklært for opna.

Det var ein kry ordførar som fortalde om oppussinga skulpturparken hadde vore gjennom. Han håpte at endå fleire ville bruka han, sommar som vinter.

- Me i kommunen er veldig stolte over denne parken som opna for femten år sidan, og som i fjor vart fiksa opp. Nå er han lysare og mykje større. Han går like frå Møllekjellaren og opp til torget, med isbane og kino. Det er blitt veldig bra, det håper eg de òg synest. Og så håper eg at når sommaren kjem, så bruker de parken endå meir. Det er det me håper på. Her er er det lyst og triveleg, med mange stader å sitja og ting å gjera.

- De er verdifulle, sa ordføraren til elevane

Mot slutten av talen, la ordføraren frå tre kjekke lappar han hadde fått i handa av elevar.

På den første: «Ha ein strålande dag». På den andre: «Håper du har ein god dag». På den tredje: «Du er ein viktig person».

- Takk for det, men det er dykk òg. Kvar og ein av dykk er viktige for at me skal ha det godt her i kommunen. Det må de ta med dykk, sant?

Arrangementet på torget var ope for alle, men skulane på Bryne var spesielt inviterte. Elevar frå begge skular hadde sine eigne innslag frå scena med song og diktlesing. Mot slutten av det éin time lange programmet, fekk alle elevane ein rosinbolle og ein gul, raud eller oransje Kuli-jus.

Ordførar Reinert Kverneland oppfordra elevane til å ta i bruk parken som vart pussa opp i fjor, før han klipte snora og markerte 15-årsjubileet. Foto: Snorre Standish Norheim

Gleding var stikkordet

Oppfordringa vart følgt opp elevar frå begge skular. Etter ordføraren, kom ungar frå 7. klasse på Bryne skule opp på scena. Dei var kledde i superheltkostyme og framførte ein dans som mange i publikum kjende frå før, og hang seg på.

Deretter vart det plass til eit kort intervju med Magnus og Jenny, frå 7. klasse på Bryne skule, som forklarte kva gleding betydde. Dei føreslo å vera positive, gje ein klem eller seia noko fint, for å gjera andre glade. Dei fortalde at Bryne skule fokuserte på gleding framfor mobbing.

Jenny Hodne Heksestad og Magnus Orre vart intervjua om gleding av Eivor Undheim Lygren. Dei er elevar i 7. klasse på Bryne skule. Foto: Snorre Standish Norheim

- Ein kompliment er å seia noko fint til nokon andre, sa Magnus Orre.

- For eksempel: Magnus, du var fin i den genseren, sa Jenny Hodne Heskestad.

- Det er altså ein kompliment. Og nå utfordrar eg alle saman til å gleda minst éin person i dag. Takk for oss, og hugs å gleda andre, slik at Bryne kan vera ein gledingsby, sa intervjuaren Eivor Undheim Lygre.

Etter utfordringa, starta mange på torget å klemma kvarandre, medan 7. klasse på Bryne skule gjorde seg klare til korsong.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...