Åpning av veianlegget inn til Stokkalandsmarka sett fra lufta

Bjørn Risa (i midten) ble «kidnappet» av sine egne, samt Hå-ordfører Jonas Skrettingland og Hå-rådmann Anne Berit Berge Ims. Foto: Hå kommune

At veien inn til det som er hjertet av det nye tettstedet utenfor Vigrestad nå er klar, ble feiret med brask og bram, både på bakken og i lufta torsdag ettermiddag.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 10.06.2018 kl 17:09

Det var mye liv og røre under den offisielle åpningen, med tre-fire hundre personer til stede, som fikk både gratis pølser og brus. Til stede var også Bjørn Risa i Risa AS, som har vært ansvarlig entreprenør for arbeidet.

Midt under åpningen av ferdigstilt vei inn til Stokkalandsmarka ble Risa« kidnappet» til en annen markering på Nærbø torg. Han visste ikke at det der ventet 200 gjester for å markere 70-års jubileum for Risa-konsernet, og fløy helikopter inn dit sammen med Hå-ordfører Jonas Skrettingland og Hå-rådmann Anne Berit Berge Ims.

Dette området skal utbygges til å huse 8000-9000 innbyggere. Foto: Hå kommune

Arbeidet i Stokkalandsmarka har pågått i et par år, et arbeid som totalt har kostet over 140 millioner kroner.

– Stokkalandsmarka er et stort satsingområde for kommunen, og det må selvsagt feires at det grunnleggende for videre utvikling av området er på plass, sier Hå-ordfører Jonas Skrettingland.

– Ingen øvre grense
Med veien inn til sentrum av Stokkalandsmarka, der det er planlagt og tilrettelagt for skole, barnehage og butikker, ligger alt til rette for en befolkningsvekst.

Akkurat nå bor det 1000 innbyggere her, men langsiktig planlegges det boliger, slik at man ser for seg at 8000-9000 mennesker vil bli boende her i framtida.

– Det er ingen øvre grense, vi kan fortsatt bygge ut, da vi er utenfor kjerneområdet for landbruk, kommenterer Skrettingland.

Forhåpentligvis vil det ikke vare altfor lenge før de første butikkene etablerer seg her, og når barnetallet tilsier det, er skole allerede inkludert i budsjett for videre utbyggingsplaner.

– Det er viktig å ha dette på plass med tanke på videre utvikling av Stokkalandsmarka, sier Hå-ordføreren.

Underholdning ble det også under markeringen for den nye veien inn til hjertet av Stokkalandsmarka. Foto: Hå kommune

At man er et skritt nærmere, ble altså behørig feiret torsdag ettermiddag. Symbolsk ble det først løftet flagg, før det ble løfting i helikopter.

– «Me løfter i lag» er kommunes slagord, derfor valgte vi denne måten, smiler Skrettingland, som også talte til de frammøtte under markeringen.

Hå-ordfører Jonas Skrettingland snakker til de frammøte. Foto: Hå kommune

Hå-ordførerens tale
«Gratulerer til oss alle med eit viktig steg i utviklinga av denne perla som heiter Stokkalandsmarka.

Vi har no kome inn til hjarta av denne nye byen.

Her skal det i løpet av nokre år liggja

• skule
• barnehage
• butikk
• kan hende eit kyrkjebygg som kan brukast til meir enn gudstenester og korsang

Vi har sett av pengar i budsjettet til å laga nærare planar for akkurat dette området. Vi held på med sentrumsutvikling i dei gamle stasjonsbyane, og stangar mot jernbanedirektorat, vegvesen, private eigarar av det meste.

Her kan vi planleggja fritt, og treikna med nesten blanke ark. Det bør det verta eit godt sentrum utav. Eit sentrum med møteplassar og liv.

I lag med gode entreprenørar og leverandørar, med Risa i spissen, har vi nå lagt til rette for å gira opp utviklinga i marka her. Med dette fine og vel utførte anlegget, skal ingen som kjem hit vera i tvil om at Hå kommune satsar på Stokkalandsmarka.

Folk fortel meg at de som alt bur her trivest godt, og alle kan sjå at det er plass for fleire.

• Takk til Risa for godt entreprenørarbeid.
• Takk til SWECO Dimensjon for god prosjektering
• Takk til SV-betong for fine bruer og undergangar
• Og til Novaform som har koordinert og leda byggeriet.

Resultatet har vorte fint! Så langt eg kjenner til har arbeidet også gått godt, uten nevneverdige uhell.

Så langt eg kan forstå, var vi heldige med timinga av dette anlegget. Det var sterk konkurranse om denne type oppdrag, og det påverka prisnivået.

Så skal eg ikkje leggja skjul på at det er ekstra gildt når det er lokale bedrifter som vinn dei anbuda kommunen legg ut. Vi har ikkje lov til å favorisera lokale bedrifter, men vi har lov til å gle oss over at de vinn konkurransane, og at det i stor grad er folk frå bygdene her som utfører arbeidet. De treng oppdrag, og vi treng at folk har arbeid.

Då passar de seg å løfta i lag.

Eg vil påstå at vi har ganske god erfaring med at kommunen lyftar i lag med lag og organisasjonar.

Det same gjeld næringforeningar og.

I dag skal vi ta denne løftinga til ein nytt og høgare nivå. Og då må vi ha ekstern hjelp.

Kven som løfter kven når vi skal løftast i dette helikoteret kan kanskje diskuterast, men er det ikkje eigentleg slik at vi er avhengige av kvarandre uansett for å nå høgare nivå?

Men første må vi løfta flagget og markera at veganlegget inn til hjarta av Stokkalandsmarka er opna».

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...