Ariel så samboeren synke ned i sanden på Borestranda

Nå vil paret advare andre turgåere mot å havne i samme situasjon.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2017 kl 10:08

Leana Sirnes Hodne og Ariel Engelsvold var på Borestranda søndag kveld for å teste ut Gopro-kameraene sine. Turen begynte med lek og morro, men paret ble overrasket av den løse sanden på stranda.

– Det gikk over til alvor og panikk. Elven har endret seg og vi merket at vi sank litt ned i sanden da vi gikk uti, skriver Leana til Jærbladet.

Paret gikk videre ut i elva, men Leana seig bare lenger og lenger ned i sanden.

– Det ble plutselig vel langt ned, og det var veldig vanskelig å komme seg opp, skriver hun.

Bom fast

Leana hadde sand opp til knærne og satt bom fast. I mellomtiden forsøkte samboeren Ariel og hjelpe henne opp, men også han begynte å synke mens han prøvde å få Leana løs.

– Han gikk opp igjen før han selv satte seg fast, og gjorde et nytt forsøk. Han begynte å krype mot meg, for da sank han ikke så fort, skriver hun.

Ariel snudde seg med ryggen mot samboeren slik at hun skulle få ta skikkelig tak rundt han. Deretter dro han henne opp av sanden.

– Han sleit og brukte lang tid. Han kjente i hele kroppen at det var vanskelig og tungt å få meg opp. Vi kom oss opp på en del av stranden som ikke var under vann. Vi var likevel omringet av vann og lurte på hvordan vi skulle komme oss tilbake. Vi kunne jo ikke gå samme vei, der det var fare for å synke ned igjen, skriver hun.

Advarer andre strandgåere

Paret fant ut at den letteste måten å komme seg tilbake på var ved å krysse elva med strømninger.

– Vi måtte forte oss med å komme oss over før bølgene slo inn, og gjorde sanden bløt igjen. Samboeren min holdt meg mens vi sprang over den synkende sanden.

Paret måtte kaste seg ut i vannet. De la på svøm og håpet de ikke skulle få føttene ned i sanden.

– Vi kom oss heldigvis opp. Vi skulle bare teste kameraene våre og ha det morro. Vi ønsker å advare folk mot å gå uti på slutten av Figgjoelva, ut mot sjøen. Der synker man. Dette var tungt for oss som er voksne, så vi tenker på barn eller ungdommer som kanskje tar seg turen bort for å gjøre det samme, sier Leana.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...