Åslandsvegen er åpnet i en ny og mer trafikksikker utgave

KLIPPET SNORA:
Time-ordfører Reinert Kverneland klippet snora, mens Per Henning Sele fra Risa AS (t.v.) og Tor Gabrielsen fra Statens vegvesen holder i hver sin ende. Foto: Trude Håland

Det begynte med at dårlige kanter skulle utbedres, og endte opp med ny, flott vei til langt over 20 millioner kroner.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Torsdag ettermiddag ble endelig den nye versjonen av Åslandsvegen offisielt åpnet, etter at arbeidet med utbedringer har pågått i et drøyt år. Time-ordfører Reinert Kverneland klippet snora og var veldig fornøyd med det han så.

2,5 meter bredere

Det har han grunn til. En smal og trafikkdårlig vei, med gammelt og dårlig dreneringsanlegg, framstår nå i ny drakt. Veien har gått fra å være fire meter på det smaleste, til å bli 6,5 meter bred, og alt av rør og det gamle dreneringssystemet er skiftet ut, det samme er sandfangere og rørene som går under bakken.

– Og så er det nyasfaltert her. Det ser veldig bra ut, og jeg er sikker på at trafikksikkerheten nå bedres betraktelig, sa Kverneland.
Prosjektet, som egentlig var planlagt å stå ferdig i månedsskiftet november/desember i fjor, ble utsatt ytterligere et halvt år fordi det stadig dukket opp overraskelser som forsinket prosessen. Arbeidet ble påbegynt i april i fjor, og det har vært opptil 20 minutters ventetid for bilister som har kjørt strekket fra Figgjo og over til Kvernaland. I snitt passerer 3200 kjøretøy i døgnet her.

– Det ble et større prosjekt enn tenkt, men da vi stadig møtte nye utfordringer, måtte vi gjøre ting ordentlig. Vi er godt fornøyde med resultatet, som er 4,5 km helt ny vei, 2,5 km stålrekkverk og 4 km mur for å sikre en mye bedre og tryggere vei, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Tor Skårland.

Velvillige grunneiere

Rundt klokka halv to passerte den første bilen etter at veien hadde blitt erklært åpnet, og sjåføren fikk med seg en bukett blomster videre.

Fem grunneiere har smurt seg med tålmodighet, og det får de velfortjent ros for. Etter at den formelle delen av åpningen var vel i havn, inviterte Statens vegvesen på mat og drøs i låven til en av dem.

– Det har vært velvillige og det har ikke vært noen problemer knyttet til samarbeidet. Et slikt samarbeid letter jobben betraktelig, så det er vi glade for, sa Skårland.

Veidriftssjef Erlend Aksnes i Risa AS, som har stått for arbeidet, opplyste at dette veiprosjektet har Norges største leveranse av Recon-blokker, som har blitt brukt til mur, i stedet for naturstein.

– Det er også lødd et stykke med narturstein, alt etter grunneiernes ønske. Det er Jærbetong som har levert alt av Recon-blokker, sier Aksnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...