«Bare så du vett det», nå er alle Jærnåttå-artistene klare

Her er et utvalg av artistene til årets Jærnåttå. Foto: Pressefoto

I løpet av den siste uka har arrangøren hatt artitslepp hver dag på sin Facebookside. Blant dem er Stavangerkameratene, som gjør stor suksess for tida. Også Sivert Høyem og Eva and the Heartmaker tar turen til Jæren siste helgen i mai.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

På dag tre av Jærnåttås lanseringsmaraton, kom et band mange har hatt på ønskelista. Kvartetten Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland fant sammen i 2015 og ga ut singelen «Vekk meg opp». Med dunder og brak slo de i fjor sommer til med «Bare så du vett det», en låt de fleste rogalendinger kan utenat. På fredagskvelden sørger nok disse Stavanger-guttene for allsang på Bryne torg. I fjor inntok kvartetten scenen på kort varsel, da Aaslandbrothers måtte avlyse i siste liten.

Sivert Høyem har siden han ga seg i Madrugada i 2008, hatt suksess som soloartist, og har en rekke hits bak seg de siste årene.
Eva and the Heartmaker består av Eva Weel Skram, som er kjent for blant annet deltakelse i Idol og Tv-serien «Hver gang vi møtes», og hennes ektemann, Thomas Stenersen, som er gitarist og låtskriver.

Det blir også duket for Sandnes-bandet Ingenting, som ble startet i Sandnes i 1989 og ga ut sin første singel to år senere. Etter den tid har det blitt åtte plateutgivelser. Ingenting er utvilsomt et av Rogalands største band på dialekt.

Sist uke startet med lanseringa av bandet «Sløtface» fra Stavanger. De spiller på Bryne torg fredag 26. mai, og beskrives som en gjeng som ikke er redde for å skille seg ut Bandet er kjent for sin skitne, indieskranglete pop-punk som forenere det fengende og dansbare fra britisk pop-rock. For tiden turnerer Sløtface i England, hvor deres siste konsert fikk fire av fem stjerne i avisa the Guardian.

Det andre ukesleppet avdekket et ungdommelig innslag. Unge Ferrari og Tomine Harket. De er kjent for hitsinglene «Hvis du vil» som kom i 2015, og i fjor genererte oppfølgesingelen «Nostalgi3millioner» streamingtall i millionklassen. Duoen spiller lørdag 27. mai.

Vrakfeber er det et lokalt innslag, og skal på scenen lørdag 27. mai. Om seg selv sier det at de er Jærens nye rockehåp og karakteriserer sin musikk som energisk, tungt og melodiøst, inspirert av 60- og 70-tallet.

– Vi er veldig godt fornøyde med programmet booking-gjengen har satt sammen, med musikk som fenger bredden av publikummet, alt fra de yngste, til de oppi årene. Jærnåttå skal være en musikkfestival der folk i alle aldre går ut og koser seg sammen Det er litt av poenget når artistene plukkes ut, sier kommunikasjonsansvarlig Borger Magnussen.

Slik vil årets Jærnåttå bli:

Fredag 26. mai:

• Bjørn Eidsvåg

• Sløtface

• Stavangerkameratene

• Eva & The Heartmaker

• Sivert Høyem

Lørdag 27. mai:

• Unge Ferrari & Tomine

• Vrakfeber

• Jarle Bernhoft & the Fashion Bruises

• Ingenting

• Gabrielle

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...