Bedehuskirken ga kollekten til Bryne FK

Bryne-spillerne Andreas Ueland (f.v.), Vegar Landro, Robert Undheim, Bjarne Langeland, Einar T. Lye og Andreas Jacobsen hadde kanskje englevakt i denne situasjonen i søndagens kamp mot EIK på Kåsen? Foto: Tarjei Sel

Fotballklubben mottok 12.000 kroner fra menigheten. Det er Bryne FK både glade og overrasket over.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2017 kl 22:33

Forrige søndag ble menigheten informert om at kollekten skulle gis til et lokalt formål, nærmere bestemt Bryne fotballklubb.

– Vi var spente på forhånd, men det var bare positive tilbakemeldinger å få. Jeg tror nok mange i menigheten forstår verdien av å gi en gave til noen som har behov for det i byen vår, sier pastor i Bedehuskirken, Torstein Bjorland.

Støtter lokale prosjekt

175 medlemmer i Bedehuskirken møtte opp på gudstjenesten. Til vanlig gir menigheten kollekten sin til humanitære organisasjoner eller bistandsarbeid, men denne gangen hadde de bestemt seg for å gjøre noe nytt.

– Det er kanskje litt rart å gi pengene til en fotballklubb i verdens rikeste land, men vi tror på verdien av å gi. Kirka er kjent for å samle inn penger og be om penger. Vi har lyst til å snu den trenden. Det er nok litt utradisjonelt, men det har vi lyst til å være. Vi vil velsigne byen vi bor i, sier Bjorland.

Bedehuskirken lever virkelig opp til slagordet sitt; «En kirke til beste for byen».

– Vi leser stadig om økonomiske behov i Bryne FK. Det er ikke en stor sum vi har bidratt med, men det viser at vi er med og støtter opp om det som skjer lokalt, sier pastoren.

Bryne FK takker

Asle Tjøtta, daglig leder i Bryne FK, synes det var gildt å få pengegaven på 12.000 kroner.

– Vi setter pris på all støtte vi får og alle som vil være med å støtte oss. Vi får litt gaver fra tid til annen, samt at vi søker forskjellige fond om støtte, men jeg kan ikke huske at vi har fått noe lignende som dette, sier han.

– Hva skal gaven brukes til?

– Pengene går inn i klubbens totale økonomi. Vi skal prøve å forvalte de så godt vi kan. Det er alltid godt med noe ekstra som ikke er i planen. Det setter vi stor pris på, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...