Ble listetopp etter loddtrekning

Kjell Bakke fra Vigrestad blir listetopp for Liberalistene i Hå. Foto: Liberalistene, arkiv

For første gang stiller Liberalistene liste ved kommunevalget i Hå. Valg av ordførerkandidat ble avgjort ved loddtrekning.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2018 kl 15:41

Tirsdag 20. november hadde Liberalistene Hå årsmøte og nominasjonsmøte. Kjell Bakke fra Vigrestad var på forhånd innstilt som listetopp, men på møte ble også varhaugbuen Ernst Mæland foreslått.

Debatten endte med loddtrekning, og denne var det Bakke som gikk seirende ut av. Han blir dermed partiets ordførerkandidat, mens Mæland blir nummer to på lista. Det ble imidlertid vedtatt at begge skulle kumuleres, og at de kommer til å kjøre valgkampen som en duo.

Partiet Liberalistene ble stiftet i 2014, og det er første gang at de stiller lister til kommunevalg. Liberalistene Hå er for øvrig det første lokallaget som ble etablert i det unge partiet.

Lokallagsleder Kjell Bakke har tidligere forklart til Jærbladet at det er to grunner til at Liberalistenes første lokallag startet i akkurat Hå:

– Det er en blanding av at vi mener Hå er en interessant kommune, med en spennende velgermasse. I tillegg har jeg jobbet med partiets kommunepolitikk siden starten, og jeg er er fra Hå, sa Bakke.

Liberalistene Hå har satt eiendomsrett, frivillighet og mindre byråkrati som noen av de viktigste sakene til valgkampen.

Her er den historiske lista i sin helhet:

1. Kjell Bakke, Vigrestad
2. Ernst Mæland, Varhaug
3. Even Kristoffer Mjøs, Varhaug
4. Morten Høien, Vigrestad
5. William Nyland Hansen, Nærbø
6. Erling Vold, Vigrestad
7. Mikael Hamran, Nærbø
8. Veronika Mikkelborg Mæland, Varhaug
9. Samuel Sukoon Bothmann, Nærbø
10. Andreas Tjessem, Varhaug
11. Kristoffer Nikolai Bernssen, Nærbø
12. Bojana Sumatic, Varhaug
13. Trond Atle Sandve, Vigrestad

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...