Ble lurt til å delta i sangkonkurranse – og vant!

Ahlma Flordeliz vant superfinalen i Karaoke-NM til tross for at hun i utgangspunktet ikke hadde noen planer om å delta. Foto: Privat

Ahlma Flordeliz er fersk vinner av NM i karaoke.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Ahlma Flordeliz (30) flyttet fra Filippinene til Klepp i juni i fjor. Hun har sunget fra hun var liten, men hadde ikke tenkt tanken på å melde seg på NM i karaoke. Samboeren hennes hadde derimot andre planer.

– Han sa ingenting til meg. Han spurte om vi skulle gå ut en kveld. Vi dro til Vigrestad på Kafé Tårja hvor de hadde karaoke, og så spurte han om jeg kunne synge en sang. Han hører meg jo alltid synge i dusjen og i rundt omkring i huset, sier hun og ler.

Nervøs

Men Ahlma ville ikke synge. Hun skyldte på nerver. Samboeren klarte likevel å overtale henne.

Det hun ikke visste var at det var en konkurranse på gang.

– Da jeg hadde sunget sangen, kom det en dame bort og spurte om jeg ville delta i kvalifiseringen til NM i karaoke. Jeg ble jo helt sjokkert, så jeg takket nei, men samboeren min klarte å overtale meg nok engang, forteller sangeren.

Semifinalist

Etter at Ahlma hadde framført «Saving all my love» av Whitney Houston, skulle semifinalistene kåres.

– Jeg visste ikke engang at jeg hadde vunnet før jeg ble kalt opp på scenen. Jeg snakker ikke norsk, så jeg forsto ikke hva de rundt meg sa. Det var helt uventet å vinne, sier hun.

NM i karaoke

Etter semifinalen på Vigrestad, ble Ahlma sendt til Oslo for å representere Rogaland i NM. Her er det tre kategorier; åpen klasse, jenteklasse og gutteklasse. Den første dagen gjelder det å få nok poeng til å komme seg videre til runde to og superfinale på dag to.

15 jenter deltok i første runde, men bare fem stykker gikk videre til runde to. Ahlma var en av dem.

– Jeg sang «Stone Cold» av Demi Lovato i første runde, «Chandelier» av Sia i andre runde, og i superfinalen sang jeg «I have nothing» av Whitney Houston, forteller Ahlma.

Overveldet

Da det ble klart at seieren i jenteklassen gikk til Ahlma Flordeliz begynte hun å gråte.

– Jeg har aldri vært med i en eneste konkurranse. Jeg har liksom ikke selvtilliten til det, og jeg forventet virkelig ingenting, sier hun.

Sangeren er overveldet over all responsen hun har fått i etterkant av opptredene.

– Folk fortalte meg at jeg virkelig fortjente å vinne, og fortalte meg at jeg er god å synge. Det var så fint. En fantastisk opplevelse, sier hun.

NM-vinneren fikk med seg medalje, trofé og blomster. Hun er syv måneder gravid, så etter fødselen neste år skal hun spille inn musikk i studio. Men før det blir Ahlma å se på en lokal scene her på Jæren.

– Jeg skal synge på Vigrestad neste fredag. Da har de et nytt karaoke-arrangement.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...