- Blir særleg interessant med saka mot Løgnaslaget

Advokat Per Danielsen tykkjer det skal bli interessant å sjå vidare på saka mot Løgnaslaget, som Hodne saksøkte med krav om at dei skulle slutta å omtala henne som «nazifrisør». Foto: Arkivfoto: Aina Johnsen Rønning

- Eg ser det som spanande og utfordrande å bli Hodnes advokat, seier Per Danielsen til Jærbladet.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 23.03.2017 kl 16:43

Oslo-advokaten sa ja til oppdraget for Hodne denne veka. Han har enno ikkje fått tilsendt papira frå Bryne-frisørens tidlegare advokat, Linda Eide.

- Men Hodnes saker går på ytringsfridom og personvern, problemstillingar som eg har arbeidd mykje med i praksisen min, seier Danielsen.

Advokaten tykkjer det skal bli særleg interessant å sjå vidare på saka mot Løgnaslaget, som Hodne saksøkte med krav om at dei skulle slutta å omtala henne som «nazifrisør». Hodne vann ikkje fram i Stavanger tingrett.

- Men eg er beden om å sjå på fleire ting, og det skal også bli interessant å sjå vidare på problemstillingane i hijab-saka, seier Danielsen, som i dei siste 30 åra har spesialisert seg på injuriesaker, særleg dei som har vore retta mot media.

- Når blir det klart kva som eventuelt skjer vidar ei sakene kring Merete Hodne?

- Eg reknar med å ha oversynet eit par dagar etter at papira er på plass, seier Danielsen.

For tida arbeider han også med ei sak mot TV 2 på vegne av hjernekirurg Per Kristian Eide ved Universitetssjukehuset i Oslo.

Saka der Eide krev ei erstatning på inntil fem millionar kroner kjem opp for retten i mai månad i år.

- Dette er truleg den største injuriesaka som har vore reist i Norge. Vårt firma har hatt cirka halvparten av alle injuriesaker som har vore reist i Norge dei siste 30 åra, opplyser Danielsen.

- Korleis er resultatet for injuriesakene som har vore retten?

- Det har gått i bølgjer. Dei første 15 åra blei dei fleste sakene vunne, men rundt år 2000 kom eit skifte i Menneskerettsdomstolensom gjorde det vanskelegare å vinne injuriesaker. I ein periode blei det mest tap. Men i 2009 var eg med og fekk Norge dømt for ærekrenkingar for brot på plikta til å beskytte mot ærekrenkingar. Seinare har det snudd igjen, og frå 2014 har me i det vesentlege vore tilbake i den gamle kursen. Dei siste åra har pendelen sakte svinga tilbake, så no blir dei fleste injuriesaker igjen vunne i Norge, svarer Danielsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...