Boks fra Bryne skal gjøre Dubai lykkelig

Berta Lende Røed (foran, Tonje Flack (t.v) og Victoria Stensøe sammen med arabiske kvinner som har blitt presentert for kommunikasjonsverktøyet Fuelbox. Foto: Privat

Berta Lende Røeds Fuelbox-konsept skal bidra til mer åpenhet og glede på arbeidsplassene i storbyen som er en del av De forente arabiske emirater.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Under et Oslo-besøk i 2017 fikk en delegasjon fra Smart Dubai øynene opp for samtalekortene som er samlet i ulike bokser og inngår i Fuelbox-familien.
Myndighetsorganet fra Dubai var på rundreise i Skandinavia, for se på ledelse og organisering i skandinaviske selskap, se på spennende lederverktøy, og parallelt med dette besøke selskaper som utvikler ny teknologi.

Gjorde inntrykk

Visjonen til Smart Dubai er å gjøre Dubai til verdens lykkeligste by. Møtet med Fuelbox og Bertas partner i Oslo, Tonje Flack, gjorde tydeligvis inntrykk.

– Tilbakemeldingen var at dette var et ganske enkelt verktøy å bruke, og det at det ikke er en leder som stiller spørsmål, men at folk selv trekker et kort, er et viktig element i hierarkiske organisasjoner som Dubai. Der ligger det i kulturen, noen ganger, en hemmende respekt for ledelsen. Fuelbox kan være en døråpner til å ha mer modige samtaler, samtidig som man trener på kommunikasjon og det å være nysgjerrig, sier gründer Berta Lende Røed.

Berta Lende Røed og hennes Fuelbox, ble denne uka invitert ned av Smart Dubai, som er et myndighetsorgan i Dubai. Foto: Privat

Foredrag

Sammen med Flack dro Lende Røed til Dubai starten av uka, der to oppdrag stod på agendaen.

- Tirsdag hadde vi et foredrag med flere avdelinger på Mohammed bin Rashid Space Center, med fokus på samtaler, relasjoner og prestasjoner i team, samt «happiness» – som er en stor greie her, skriver Lende Røed i en pressemelding.

Tre bokser, for ledere, team og innovasjon, ble presentert for Dubai Government, som en del av deres strategi for å jobbe med åpenhet og glede på arbeidsplassen.

– Det mest fasinerende så langt har vært de menneskemøtene vi har hatt. Å få sitte sammen med disse folkene og bruke Fuelbox, og dermed ha samtaler som viser at vi er mer like enn ulike til tross for den store kulturforskjellen, sier gründerkvinnen.

Arabiske kvinner prøver ut Fuelbox. Foto: Privat

Mange bestillinger

Hun er fornøyd med mottakelsen.

– Konseptet har blitt utrolig godt mottatt, og vi har også fått mange bestillinger på bokser for personlige relasjoner også, ikke bare de som brukes i jobbsammenheng, sier Lende Røed.
Besøket er tilrettelagt av Victoria Stensøe, ei stavangerdame som jobber på oppdrag for myndighetene i Dubai. Hun arrangerte førjulsturen til Skandinavia, og har designet «Innovation month», som Fuelbox-besøket denne uka er en del av.

Den hvitglansede boksen med spørsmåls-kort, som i dag kommer i 11 ulike varianter, har blitt en suksess. Siden den spede oppstarten i 2013, har det gått slag i slag. I 2016 omsatte selskapet Fuel It for nesten fem og en halv million kroner, mens fjorårets omsetning lå rundt sju millioner.

Gründer Berta Lende Røed (t.v.) og produktutvikler i Fuelbox, Tonje Flack. Foto: Tommy Ellingsen

På tvers av alt

I 2015 kom den første utenlandske lanseringen. Lende Røed ble spurt om hvorfor hun tror konseptet når ut til så mange.

– Jeg har ikke rukket å stoppe opp og kjenne på dette, sånn helt ordentlig. Kommunikasjon og relasjoner mellom mennesker er noe som gjelder over hele verden, på tvers av kulturer og i alle sammenhenger, enten det gjelder parforhold eller blant næringslivsledere. Folk har behov for å bli sett og hørt, de vil dele med og lære av andre. Det er en stor fordel at det ikke er en skjult agenda bak spørsmålene i Fuelbox, og jeg tror det er lettere å samles og ta opp ulike tema i en bedrift når man har et konkret verktøy å forholde seg til, svarte hun da.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...