Borghild (11) fra Orre blir sett av 10 000 hver dag

Foto: Trude Håland

Orre-jenta på vandring innover i farens drivhus er det første du får øye på når du går for å sjekke inn på Stavanger lufthavn.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 27.12.2016 kl 09:38

– Nå. Hva synes du?

Fotograf Ingeborg Skrudland fra Bryne ser på 11-åringen som kommer gående mot bildet hun tok tidligere i høst. For et par dager siden ble det klistret i all sin prakt over 9 ganger 3 meter på en vegg like ved ankomsthallen på Stavanger lufthavn.

Stolte foreldre

Det er lille julaften og folk haster forbi. Det vil si, nesten alle haster forbi. Flere stopper opp noen sekunder for å hvile øynene på de sterke, glade tomatfargene fra Jone Wiigs gartneri. Den stolte faren har kjørt dattera ut for å se nærmere på «kunstverket». Også mor er til stede, ikke mindre stolt.

– Kult, smiler 11-åringen som for anledningen er iført samme antrekk som på bildet, minus de knallgule støvlene.

Hun forteller at hun har en mindre variant hengende på veggen på rommet sitt hjemme på Vik.

Men den er det ikke 10 000 mennesker som ser daglig. For det er nemlig tallene Avinor operere med hva gjelder antall reisende på Stavanger lufthavn hver eneste dag. Ganger man det med 365 dager, blir det drøyt tre og en halv million mennesker i løpet av et år som kan stoppe opp noen sekunder og kaste et blikk på jenta med tyllskjørtet, strikkegenseren og knallgule støvler som er på vandring mellom tomatrankene, med agurker under den ene armen.

Fotograf Skrudland gliser bredt. Det er også første gang hun ser bildet i sitt fulle format, og konstaterer at det ble bra.

– Det er faktisk tre bilder som er satt sammen, opplyser hun.

Fotograf Ingeborg Skrudland og Borghild Wiig. Foto: Trude Håland

Modning

Historien bak ligger noen år tilbake i tid, da Borghild var rundt to år gammel og ble brukt i forbindelse med et annet oppdrag. Skrudland var hyret inn for å ta noen familiebilder og også i jobbsammenheng for Wiig gartneri. Da hun var i drivhuset den gang, ble idéen til motivet sådd. Så har den modnet gradvis, før den endelig ble «høstet».

Flere antrekk ble testet før de fant den rette miksen. Men én ting manglet – fottøyet. Hun skulle hatt støvler, og da fant Borghild fram de knallgule støvlene.

– Det ble bingo. Se hvor godt de matcher de andre fargene. Og ser du den lille, grønne tomaten som ligger på bakken der? Nei, nei, det er ikke tilfeldig. Den ble lagt der helt bevisst, smiler Skrudland.

Omtrent ei uke jobbet hun sammen med Wiig for å få kulissene så optimale som mulig.

– Det var verdt det, sier Jone Wiig.

For ikke lenge siden ble to andre av Skrudlands motiv hengt opp på to vegger på toalettene , også de ved ankomsthallen. Ved en kafé ved innenlandsavgangene henger det også et jærsk motiv, av flere kyr.

– Klart det er stas. Jeg er stolt over at jeg får bruke arbeidene mine på denne måten, sier Bryne-fotografen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...