- Brannen på Maestro var påsett

Politiet starta krimtekniske undersøking tidleg tysdag morgon. Foto: Snorre Standish Norheim

Eit vitne skal ha sett ein mørkkledd person springa frå brannstaden, tidleg tysdag morgon.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2019 kl 13:55

- Det er blitt observert ein person i mørke klede som gjer at me meiner at brannen er påsett, seier Morten Slettebø, som leiar etterforskinga ved Jæren lensmannskontor.

Politiet har så langt snakka med to vitne. Maestro ligg i tredje og øvste etasje i Møllehagen-bygget, mellom Arne Garborgs veg og elva Kongo, og har inngang frå fotgjengarbrua som strekkjer seg over vegen. Eitt av vitna skal ved 04.30-tida ha sett ein mørkkledd person springa over brua, i retning Jæren hotell.

Bed om hjelp frå publikum

Vitnesbyrdet og krimtekniske undersøkingar peikar i retning av at nattklubben Maestro vart sett fyr på frå utsida. Brannen starta i den austre delen av altanen som vender mot torget og elva. Politiet ønskjer ikkje å gå i detaljar på korleis brannen er blitt starta.

Politiet har så langt ingen mistenkte i saka. I den taktiske etterforskinga er dei avhengige av informasjon frå publikum.

- Når krimteknisk er ferdige, vil dei senda inn tinga dei har funne til analyse. Me vil henta inn overvakingsbilde frå nærområdet og snakka med vitne, seier Slettebø om det vidare arbeidet.

Han bed folk som har vore i området ved 04.30-tida, tysdag morgon, om å ta kontakt viss dei har sett den mørkkledde personen.

Nattklubben utlyser dusør

Dagleg leiar ved Maestro, Stig Magne Nordbø, kommenterte torsdag brannen i eit innlegg på facebooksida til nattklubben.

- Dersom du har sett eller høyrt noko som kan være med på og oppklare saka for politiet, set me stor pris på at det blir meldt inn. Eventuelle avklarande tips vil bli belønna, skriv Nordbø.

Han skriv at brannen har vore ei «kjip» oppleving for han og dei tilsette. Han takkar publikum for støtte i tida etter brannen, og fortel at nattklubben opnar fredag.

- Me har bretta opp erma, fått god hjelp og jobba lange kveldar for å opna igjen i morgon, fredag, og klemmer til med CSI-party og brennheit meny for helga.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...