Brudd og forstuinger gjør det travelt for Norsk Folkehjelp Jæren i påsken

Norsk Folkehjelp Jæren har base på vaktstasjonen i Solheimsdalen. De kan rapportere om langt flere oppdrag enn i fjor. Foto: Norsk Folkehjelp Jæren

For enkelte har påskeferien knapt begynt, men Norsk Folkehjelp nærmer seg allerede dobbelt så mange oppdrag som de hadde i løpet av hele påsken i fjor.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Onsdag morgen opplyste Norsk Folkehjelp Jæren, som i påsken har base i Solheimsdalen i Sirdal, at de så langt har hatt 24 oppdrag. Til sammenligning hadde de 15 oppdrag i løpet av hele påsken i fjor.

Strålende skiforhold og flott vær har gjort at det er en svært travel påske så langt.

-Halvparten av skadene har skjedd i alpinbakken i Tjørhomfjellet. Resten av skadene er for det meste langrennsløpere som har vært uheldige. Når det er så mye folk ute som nå, så skjer det naturligvis ulykker, sier Odd Terje Kvål, beredskapsleder i Norsk Folkehjelp Jæren.

De fleste skadene er brudd eller forstuinger i bein og armer. I alpinbakken, hvor mannskapene har skipatrulje, har de hatt noen mer alvorlige skader som kragebeinsbrudd eller hodeskader.

Mannskapene i Solheimsdalen er forberedt på at aktiviteten vil ta seg opp ytterligere når selve påskehelgen kommer.

Selv om snøskredfaren ikke er like stor i Sirdal som andre steder i landet for øyeblikket, ber de folk ta hensyn når de ferdes i påskefjellet.

-Der er skredfare i dette området også, så det greit å være varsom i ferdselen i bratt terreng, sier Kvål.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...