Bryne-damene tror på cupbombe mot Avaldsnes

Bryne-spillerne er klar for årets til nå tøffeste kamp. Bak fra venstre: Kristin Aarrestad Nesse, Vilde Eiken Nilsen, Emilie Erland, Mari Haaland, Mari Botne, Mari Horpestad og Emilie Lomeland. Midten fra venstre: fysioterapeut Hanne Brattetveit, Ingrid Kristine Bø, Iselin Evje Rusdal, Tonje Øfsteng, Evelina Bojadzic, Karen Aarrestad Nesse og Mari Vatne. Foran fra venstre: Synne Thunheim Hove, Sofie Bjørnsen, Marthe Christine Johannessen, Eirin Bjerkreim Kleppa, Karina Fløysvik Hæåk, Oline Øfsteng og Live Sel. Ikke med på bildet: Jenny Flatmo. Foto: Tarjei Sel

Onsdag kveld er det andrerundekamp i NM på Bryne stadion.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2019 kl 06:57

Det er ikke ofte Brynes damelag spiller på Bryne stadion, på gras, men det gjør de i kveld.

Det er ikke en hvilken som helst kamp. Avaldsnes spiller i toppserien, mens Bryne er i 2. divisjon. Normalt ville en slik divisjonsforskjell være walkover for toppserielaget, men Bryne har vunnet alle sine fem kamper og leder avdelingen, mens Avaldsnes har hatt en tøff start på sesongen. De vant riktig nok 4-0 i helgen, men det var mot håpløst akterutseilte Stabæk.

Bryne går til kampen med stor selvtillit etter seier mot rival Fyllingsdalen i Bergen søndag.

Har tro på seier

Bryne-kaptein Emilie Lomeland vet det blir en tøff kamp, men mener helt oppriktig at det er mulig å slå Avaldsnes.

– Det blir spennende å spille en tellende kamp mot et toppserielag. Vi har masse selvtillit og gleder oss.

– Hvor stor forskjell er det på 2. divisjon og toppserien?

– Det er nok litt forskjell på fysikken og løpskapasiteten, men jeg tror likevel det er muligheter. Hvis vi er på topp og har litt flaks, tror jeg det kan bli bra, sier Lomeland.

Med tanke på muligheten for å gå videre i cupen, synes Lomeland det er greit å møte Avaldsnes og ikke Klepp.

– Det hadde vært kjekkere å spille mot Klepp, men nå har vi større mulighet til å gå videre, smiler Brynes kaptein, som mener laget skal være godt nok trent til å takle en tøff bortekamp mot Fyllingsdalen søndag og en enda tøffere cupkamp onsdag kveld.

Skryter av moralen og viljen

– Dette blir en spennende og knalltøff utfordring. Det er to divisjoner mellom oss og Avaldsnes. Vi møter et lag som vant NM-gull i 2017, og spilte mot Lyon i Champions League for åtte måneder siden, så det er ingenting å si på utfordringen. Avaldsnes har hatt en litt tung start i toppserien, men jeg så dem mot Klepp, og da var de vel så gode som Klepp. Vi vil møte et lag som gir oss utfordringer på tid og rom, og hvor alt går fortere enn hva vi er vant til i vår egen divisjon, men vi lærer veldig fort, sier Bryne-trener Terje Nesse.

Han holder Avaldsnes som klar favoritt i onsdagens kamp.

– Et lag som Avaldsnes, med sitt proffe maskineri på spiller- og trenersiden, skal normalt ha få problemer å slå et lag fra 2. divisjon. Men dette er cup, vi er i form og har kun ett tap i år, og det var i treningskampen mot Klepp, som er et av Norges beste lag. Vi har en god arbeidsmoral og en bra vinnervilje, så vi skal gjøre det vi kan for å få en god kamp. Vi føler oss heldige som får muligheten til å få slike kamper på Bryne stadion.

Bryne må klare seg uten rutinerte Eirin Bjerkreim Kleppa resten av sesongen. Den tidligere Klepp-spilleren er i lykkelige omstendigheter, men er fortsatt med som assistenttrener.

Klepp gjør trolig endringer

I Haugesund spiller Klepp andrerundekamp mot Haugar onsdag kveld. Haugar spilte mot Viking i 2. divisjon i Stavanger mandag, med Klepp-trener Olli Harder på tribunen. Viking vant 4-2.

Klepps rekruttlag spilte nylig mot Haugar i Haugesund. Da vant Haugar 2-1.

Olli Harder hadde ikke tatt ut laget tirsdag ettermiddag, men mer enn antydet at noen spillere kommer til å bli hvilt. Klepp har en tøff bortekamp i Toppserien mot Kolbotn søndag, og Harder har fryktelig lyst til å avslutte vårsesongen med tre poeng. Men først er det cup.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...