Bryne håper på publikums hjelp i toppkampen

Bak fra venstre: Simen Næss, Geir Dahle Høyland, Deniss Korneiciks, Marius Halvorsen, Sander Ystanes, Bjarne Langeland, Rogvi Baldvinsson, Robert Undheim, Andreas Dybevik, Fredrik Flo, Kristian Heimdal Magnusson, Even Sel og Stian Rosseland. Midten fra venstre: Kurth Gausland, Ole Hjelmhaug, Patrick Byskata, Einar Tunheim Lye og Atle Soma. Foran fra venstre: Kris Devaux, Oscar Apeland Gonzales, Adrian Berntsen, Jonatan Braut Brunes, Petter Midbøe Lunde, Aram Khalili, Vegar Landro og Rune Pedersen Bore. Spillere som ikke er med på bildet: Andreas Ueland, Krister Wemberg, Andreas Jacobsen, Paul Addo og Mads Bøgild. Foto: Tarjei Sel

Kampen mot Nest-Sotra har vært en snakkis lenge. Søndag skal den endelig spilles.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 21.08.2017 kl 07:43

Bryne topper tabellen, men det er bare ett poeng ned til Nest-Sotra. Om to dager møtes de to på Bryne stadion. Utvilsomt årets kamp, så langt.

Med seier vil Bryne få en fin luke, og virkelig være i førersetet. Førsteplassen gir direkte opprykk til 1. divisjon, andreplassen betyr kronglete kvalifiseringsspill. Det første er langt å foretrekke.

Alt ligger til rette for en fotballfest. Til og med været ser ut til å bli ganske bra; det er fare for sol søndag kveld.

– Spillerne fortjener at mange møter opp og støtter dem. Vi spiller god fotball og viser stor innsats. Vi setter pris på alle som kommer, understreker Bryne-trener Ole Hjelmhaug.

Håper på minst 1500

Daglig leder Asle Tjøtta forventer en god del mer folk på tribunen enn de rundt 1000 som pleier å stille.

– Vi håper å passere 1500, og det hadde selvsagt vært kjekt om vi kunne lukte på 2000-tallet. Da blir det god stemning på stadion. Jeg tror jærbuen setter pris på det vi har vist i det siste, og kommer på kamp.

Fram til nå ligger Bryne FK på budsjett når det gjelder kampinntekter. En god høst vil selvsagt gi ekstra kroner i kassa. I de åtte første hjemmekampene har det vært fra 878 til 1064 tilskuere.

– Det avgjøres ikke nå

Tilbake til det som skal skje på banen.

Ole Hjelmhaug håper selvsagt at Bryne leder med fire poeng når kampen er ferdigspilt. Om så ikke skjer, er det ikke krise.

– Det er ikke slik at hvis vi vinner mot Nest-Sotra, så rykker vi opp. Det kommer mange kamper etter denne.

Treneren er opptatt av at alle må ha beina godt plantet på bakken.

– Det gjelder å finne det rette tenningsnivået, og å vite hvorfor vi ligger på toppen. Spillerne må glede seg til kamp og senke skuldrene.

Mot Hødd viste de moral ved å komme tilbake to ganger. Det forteller mye. Også mot Nest-Sotra er vi avhengig av at alle 11 gjør jobben. Jeg tror det blir en jevn og spennende kamp.

Syk Bøgild et spørsmålstegn

Hvilke 11 starter? Ole Hjelmhaug hadde ikke svaret i går.

Mads Bøgild har vært syk og sengeliggende de siste dagene. Faktisk så syk at gårsdagens planlagte lagbilde-seanse måtte avlyses.

– Hvis Mads Bøgild må stå over, er det nok mest naturlig at Andreas Dybevik kommer inn. Et alternativ kan være å flytte Bjarne

Langeland fram som indreløper, og starte med Petter Midbøe Lunde som midtstopper, høyttenker Hjelmhaug.

Han vurderer å ta ut ett lag med Bøgild og ett uten, og vente til søndag med å ta den endelige avgjørelsen.

Midbøe Lunde i kamptroppen

Onsdag signerte midtstopperen Petter Midbøe Lunde kontrakt med Bryne ut sesongen. Han kommer fra Brodd, og Truls Sælevik Vagle går motsatt veg.

28 år gamle Midtbøe Lunde har spilt for Viking, Vidar, Sola og nå Brodd. Med Krister Wemberg, Andreas Jacobsen og Paul Addo på skadelista, følte Bryne det var nødvendig å hente inn en ekstra midtstopper før en lang og viktig høstsesong. Han er garantert i kamptroppen mot Nest-Sotra.

– Petter er en god fotballspiller som passer godt inn hos oss. Han har erfaring fra 2. divisjon og er en ledertype; vi vet at han kommer inn og tar tak. Det er også viktig at han kommer fra regionen. Vår profil er at vi skal ha mange lokale og regionale spillere, sier medtrener Even Sel.

Onsdag ble det også kjent at Robert Undheim og Krister Wemberg forlenget sine kontrakter med Bryne til ut 2020.

Målforskjellen kan bli viktig

Bryne har sju plussmål mindre enn Nest-Sotra. I tillegg til å ta tre poeng, har Hjelmhaugs menn muligheten til å gjøre noe med målforskjellen. Den kan bli viktig når regnskapet skal gjøres opp 21. oktober.

Apropos mål: Nest-Sotra har divisjonens toppscorer i Alexander Dang. Han har scoret 15 ganger på kamper.
Da lagene møttes på Sotra 7. mai, endte det 0-0. Kampen ble preget av det stygge beinbruddet til Paul Addo før halvtimen var spilt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...