De kunne ikke fått en tøffere og mer spesiell start

Steffen Stegavik (t.v.) og Vegard Bakken Øien gleder seg til å spille mot sin gamle klubb, Elverum. Bak står resten av a-troppen til Nærbø; Andreas Horst Haugseng (f.v.), Idar Engelsvoll, Ole Nærland, Henrik Moen, Tord Haugseng, Mathias Johnsen, Halvor-Elias Nærland, Theodor Svensgård, Rassin Haugseng, Tord Aksnes Lode, Atle Gudmestad, Jone Sele Holmebakken, Sindre Heldal, Roberto Edland, Stian Vigre, John Thue, Preben Nord-Varhaug og Mike Würtz Lønne. Foto: Tarjei Sel

Nærbø innleder tilværelsen i eliteserien med bortekamp mot landets beste lag.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2018 kl 09:19

Det kunne nok ikke vært en tøffere start. Elverum vant både eliteserien og sluttspillet i vår, og er favoritt til å gjøre det samme i 18/19-sesongen.

To av Nærbøs spillere vet veldig godt hva som venter i Terningen Arena onsdag kveld. Steffen Stegavik har spilt seks sesonger i Elverum, og er en klubblegende der. Vegard Bakken Øien kommer fra Elverum, og det er bare noen måneder siden han var målvakt i klubben.

Begge mener det blir vanskelig, men ikke umulig å slå Elverum.

– Vi kan slå Elverum i én av 50 kamper, så helt umulig er det ikke. Vi må gjøre vårt beste, suge på karamellen og kjenne på nivået. Det er det beste laget i landet vi møter, og vi skal ikke legge for mye i hvordan det går, mener Steffen Stegavik, som har seks sesonger med Elverum på samvittigheten, og som har vært toppscorer i eliteserien to ganger.

34-åringen beskriver forskjellen på eliteserien og 1. divisjon slik:

– Tempoet er høyere, og det er eldre spillere i eliteserien; det gjør at de har mer erfaring, er taktisk bedre og klokere.

Underdog

Steffen Stegavik regner med det blir en kamp for å overleve, men har selvsagt tro på at det er mulig. At «alle» tipper Nærbø sist, synes han er helt greit.

– Nærbø kommer til å være underdog i hver kamp, og vi må bare hanke med oss de poengene vi kan få. Hvis ungguttene tar enda et steg, kan vi kjempe om sikker plass. Det har sett bra ut i treningskampene, men serien er noe helt annet. det er vanskelig å si hvor gode vi er, men det jobbes bra. Marc Uhd har satt sitt preg på laget; han er en ny stemme som sier nye ting og setter litt nye krav, sier Stegavik, som ikke er i tvil om at Nærbø-laget er bedre nå enn da det ble opprykk fra 1. divisjon i vår.

På bortebane hjemme

Nærbøs nye målvakt, Vegard Bakken Øien, har gått gradene i Elverum, og har spilt mange a-kamper de siste årene.

– Det blir en veldig spesiell kamp for meg, og jeg har gledet meg veldig siden utkastet til terminliste kom. Jeg mener det er mulig å spile jevnt med Elverum. I de årene jeg var i Elverum, var alltid første seriekamp jevn og vanskelig. Elverum har dobbel dekning i alle posisjoner, og over en hel sesong er de landets beste, mener Vegard Bakken Øien, som synes det er rart å være tredje eldste spiller på laget i en alder av bare 24 år.

Ungt Nærbø-lag

Eliteseriens eldste spiller, Steffen Stegavik, trekker gjennomsnittsalderen opp. Likevel har Nærbø det yngste laget i den øverste divisjonen, sammen med Bodø. Gjennomsnittsspilleren i Nærbø og Bodø er født i 1996.

A-troppen består av 20 spillere. 11 av dem er født i 1998 (Halvor-Elias Nærland, Mathias Johnsen, Ole Nærland, Tord Aksnes Lode, Theodor Svensgård, John Thue, Henrik Moen, Rassin Haugseng, Andreas Horst Haugseng, Idar Engelsvoll og Stian Vigre).

I tillegg kommer de to 99-modellene Tord Haugseng og Sindre Heldal. 1997-årgangen består av Preben Nord-Varhaug, Roberto Edland og langtidsskadde Jone Sele Holmebakken.

De som drar opp snittalderen, og som tilfører helt nødvendig rutine, er målvakt Vegard Bakken Øien (1994), strekspiller Mike Würtz Lønne (1995) og høyreback Atle Gudmestad (1989).

Marc Uhd (t.v.) og Rune Haugseng leder laget sitt i Terningen Arena onsdag kveld. Her leker de litt hjemme i Nye Loen noen dager før seriestart. Foto: Tarjei Sel

De rutinerte er viktige

– Steffen Stegavik er viktig for oss; han er en leder i laget og for de unge, og han har erfaring fra eliteserien. Det er det ikke mange av våre spillere som har. Onsdag tror jeg han kommer til å være ekstra god, og da drar han de andre med seg. Atle Gudmestad har også viktig rutine, men på en annen måte; han er mer en innpisker, sier Marc Uhd, Nærbøs relativt ferske trener.

I tillegg til Stegavik, er det Vegard Bakken Øien (som kom fra nettopp Elverum i sommer), Atle Gudmestad og Sindre Heldal som har erfaring fra eliteserien. Vi kan ta med Tord Haugseng også; han spilte litt for Sandnes i fjor vår.

– For de andre blir det elitedebuten, og dette er en fin kamp å starte med. Det er ingen som har forventninger til oss, og jeg tror det er en veldig tent gjeng som løper på banen.

– Er dette en «treningskamp» for dere?

– Nei, det er det ikke. Vi har en tro på at vi kan vinne, selv om de er store favoritter, sier Marc Uhd, som er spent på hvor godt laget hans egentlig er.

De kommende kampene vil gi noen gode svar på dét.

Ikke null en gang til

For ti år siden tok Nærbø null poeng i eliteserien. Trener Rune Haugseng forklarer hvorfor det ikke blir smultring i 18/19:

– Både klubben og laget er bedre forberedt enn sist. Vi har et lag som er på en stigende kurve, sist var det et lag som hadde nådd toppen.

Da er det bare å følge med. Hvis de første poengene ikke kommer i Elverum, er neste mulighet hjemme i Nye Loen onsdag 19. september mot medaljekandidat ØIF Arendal.

Her kan du se hvilke lag Nærbø møter i eliteserien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...