De ligger i hardtrening til heksemusikal

Jon Mostøyl og Sunniva Sandsmark er klare for premieren på which Witch torsdag. Foto: Håvard Ovesen

Dersom statistikerne i Spotify lurer på hvorfor i all verden avspillingene av en norsk 80-tallsmusikal har skutt i været på Jæren, skyldes det altså premieren på Which Witch torsdag.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

KONSERT: Scenen i aulaen på Tu skule er fullpakket med stoler og notestativer, i to etasjer til og med. Framme på scenen ligger en haug med hvitmalte krakker i det som skal forestille et heksebål. 30 år etter at musikalen Which Witch ble urframført under Festspillene i Bergen, har turen kommet til Klepp og Tu skule. Torsdag, fredag, og lørdag framfører musikanter fra Tu skulekorps og Klepp hornmusikk, dansere fra Klepp kulturskule, og sangere fra Vågen videregående skole sin versjon av heksemusikalen. Totalt blir det fire forestillinger.

Korpsmedlemmene Jon Mostøyl (tuba) og Sunniva Sandsmark (saksofon) gleder seg.

– Det er et stort opplegg, og mange gode sanger, sier Mostøyl.

– Jeg fikk sangene på hjernen og måtte inn på Spotify og høre, forteller Sandsmark.

Ukjent for de unge

Det har også Mostøyl gjort. Ingen av de to hadde hørt musikalen før skolekorpset i samarbeid med Klepp Hornmusikk bestemte seg for å sette den opp. Lederen i Tu skulekorps, Trond Hodne, medgir at Which Witch er en sjelden blomst i musikalfloraen.

– Den er kanskje ikke det den oppvoksende slekt har mest forhold til, og trigger kanskje i utgangspunktet mest de voksne, tror han.

Kan hende vil konsertene på Tu endre litt på det. Sandsmark er i alle fall full av lovord om musikalen.

– Det er et flott drama. I tillegg får en dans, og en innlevelse i historien, sier hun.

– Litt brutalt

Handlingen i Which Witch tar utgangspunkt i hekseprosessene i Tyskland i tiden rundt reformasjonen.

– Det er kanskje litt brutalt for elleveåringer. Men dersom det til tider høres litt fælt ut - det er noen sanger der det er masse skriking -, så skal det altså være sånn, forsikrer Sandsmark.

Saken fortsetter under bildet

De yngste i Tu skulekorps samles i aulaen for å ønske Jærbladets lesere velkommen til musikal. Foto: Håvard Ovesen

Hun og Mostøyl har vært medlemmer av Tu skulekorps i to-tre år. Begge synes det er kjekt å få prøve seg på noe litt annerledes, selv om det medfører mye øving på ganske avanserte noter. I tillegg er det mye annet som skjer på scenen som kan være litt distraherende for en stakkars musikant.

– Her er det jo med sang og dans. Det er sånn at av og til når du spiller, får du lyst til å snu hodet og se, men da kan du jo komme ut av det. Jeg håper noen filmer det, slik at jeg får sett det, sier Sandsmark.

Over 100 på scenen

Med mellom 80 og 90 musikanter og rundt 20 sangere og dansere, skal det noe til å holde styr på alle aktørene på scenen. Men det går, det også.

– Vi har god erfaring fra tidligere opplegg, forsikrer Trond Hodne fra Tu skulekorps.
Mandag var halvparten av billettene til de fire showene solgt.

– Det har begynt å løsne nå, men vi håper å selge en del til før torsdag, sier Hodne.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...