De løp mellom regnbygene, fikk medalje og bamseklem

Reidun Søyland (t.v.) og venninnen Helene Steinnes hadde tatt turen fra Sandnes for å løpe, kose seg og få en real bamseklem. Foto: Trude Håland

Helene Steinnes (6) og Reidun Søyland (snart 6) var fornøyde med premieringen etter å ha løpt 644 meter i Brynes gater.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2018 kl 11:41

Bryneløpet, som går i tre varianter, har blitt en fin tradisjon under Potefestivalen de siste årene, og til tross for kraftige regnbyger og motvind, var værgudene greie akkurat mens løpingen pågikk. Mens de yngste koste seg med både 44 meter og 644 meters lengde, var også 6,44 km og 11,44 km to av distansene.

– Det var veldig kjekt, og vi sprang fort. Jeg tror vi tok forbi noen også mot slutten, smiler Reidun Søyland og ser bort på venninnen som nikker.

De var heldige og ungikk regnbygene som kom innimellom.

– Vi hadde litt sol også, smiler de to førsteklassingene.

52 Gråtasser

Christian Stabel, president i Jæren Gråtasslaug og leder av Bryne næringsforening, var først ut blant 52 Gråtasser som kom kjørende i en flott parade. De gamle doningene startet fra Huse på Jæren, kjørte videre ned til Bryne sentrum og gjennom Storgata til torget.

Han er godt fornøyd med årets Potetfestival, for øvrige den tjuende i rekken.

– Klart vi hadde bange anelser da været ble som det ble, og de mange advarslene som ble gitt, holdt nok folk hjemme på fredagen. Den dagen var det færre folk ute i gatene enn hva det normalt bruker å være. Men slike værforhold inntreffer hver tiende år, for festivalens vedkommende, så vi satser på at det blir like lenge til neste gang, smiler han.

Teltene på torget var sikret mot den kraftige vinden, og Stabel melder at ingenting ble ødelagt.

– Vi hadde tatt våre forholdsregler, og kunne ikke gjort noe annerledes, sier han.

Christian Stabel leder an i Gråtassparaden gjennom sentrumsgatene under Potetfestivalen lørdag. Foto: Trude Håland

Mangfold

Lørdag var det mer tettpakket med folk i Storgata, og mange hadde møtt opp for å få med seg nettopp Gråtassparaden.

Det var også flere andre aktiviteter på programmet, blant annet holdt Klepp mannskor flere pop up-konserter i butikkene og på flere utesteder, til glede for de handlende og gjestene. I tillegg skapte mange hundre korpsmusikanter god stemning gjennom dagen. Tradisjonen tro var det også VM i greibhiving.

– Jeg har ikke hørt noen som har klaget. Inntrykket er at vi møter forståelse hos folk på Jæren når det gjelder vær og vind, sier Stabel, som er klar for gjentakelse.

– Det blir ny potefestival på samme helg neste år, lover han.

Potefestivalen er et samarbeid mellom Lions Jæren, Lions Bryne og Bryne næringsforening.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...