De satte basarrekord på Varhaug

45 små og store var involvert i arrangementskomiteen som søndag satte innsamlingsrekord på Varhaug. Foto: Håvard Ovesen

Rundt 350 små og store fant veien til SeMeg-basaren på Varhaug lørdag. På forhånd hadde de satt seg som mål å samle inn maksimumsbeløpet tillatt for smålotterier. Det klarte de.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Da krefter i lokalsamfunnet satte seg fore å lage basar for å samle inn penger til SeMeg-stasjonen på Vigrestad hadde de som målsetting å samle inn 200.000 kroner. Det er det beløpet Lotteritilsynet har satt som maksimumsgrense for smålotterier. Da Anna Maritha Aasland lurte på hva som skjedde dersom en gikk over dette, fikk hun høre at det ikke var noe å bekymre seg for, etter som det ikke var noen som hadde klart dette. Dermed var utfordringen et faktum.

– Da tenkte jeg at jeg skulle vise dem hva vi på Jæren kan få til, sa initiativtaker Aasland til Jærbladet.

Nådde målet

Og på Jæren får de det tydeligvis til. Etterspørselen etter lodd var større enn de kunne levere, og basararrangørene nådde lett målsettingen om 200.000 kroner. Også innsamlingen av premier på forhånd gikk over all forventning. Målet var 100 premier, men til slutt endte de opp med hele 245 premier. Flere av disse ble donert da frivillige gikk fra dør til dør for å selge lodd.

Vi har møtt på så mange rause og varme mennesker og positive bedrifter på veien. Det har vært en utrolig reise med en fantastisk slutt, sier Anna Maritha Aasland i en pressemelding.

Saken fortsetter under bildet

Initiativtaker Anna Maritha Aasland og resten av arrangementskomiteen fikk inn 200.000 kroner til SeMeg-stasjonens arbeid. Foto: Privat

150 barn på ett år

Pengene samlet inn på basaren skal gå til å drive SeMeg-stasjonens arbeid. Organisasjonen, SeMeg - Barn som pårørende får ingen tilskudd fra det offentlige. De har som siktemål å gi barn i ulike pårørendesituasjoner positive opplevelser og et pusterom i hverdagen. Det skjer gjennom aktiviteter, utflukter, og temakvelder. I tillegg tilbyr de samtaler til de som ønsker. Med pårørendesituasjon menes at nærmeste familie har blitt rammet av sykdom, enten den er somatisk eller psykisk, dødsfall, skilsmisse, har et familiemedlem i fengsel, sliter med rusbruk, eller andre ting. I løpet av det ene året stasjonen har vært i drift, har stasjonen hatt over 150 barn og unge fra til sammen 80 familier fra Sandnes til Egersund på besøk.

Selv har Aasland ingen offisiell rolle i SeMeg, men har engasjert seg sterkt i arbeidet for å få inn penger til driften.

– Livet er en reise. Av og til vil den by på utfordringer. Da er det godt å ha et trygt stoppested her på Vigrestad stasjon, sa hun til Jærbladet i forkant av basaren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...