Delt om legevakt i Hå

Hå kommune har i dag si eiga legevakt på Bekkeheien. Foto: Åge Bjørnevik

Tre i formannskapet vil leggja jærsk legevakt død no, seks vil sjå på alle mogelegheiter.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Det blei resultatet då Hå formannskap tirsdag drøfta legevaktsaka.

Fleirtalet på seks gjekk inn for å vurdera legevaktsamarbeid med Time og Klepp, og parallelt vurdera dei økonomiske og praktiske konsekvensene viss Hå held fram med eiga legevakt. Dei seks understrekar også at dei er svært nøgde med dagens ordning, der Hå har eiga legevakt samlokalisert med ambulansesentralen for Jæren. Dei held til på Bekkeheien, like ved fylkesveg 44. Fleirtalsvedtaket er i tråd med tilrådinga frå Utval for helse og sosial.

Dei tre andre i formanskapet (Sp, Frp og Terje Mjåtveit frå Nærbølista) stemte for eit forslag frå Sveinung Lode (Sp) om ikkje å utreda ei felles Jæren legevakt med Klepp og Time – og dermed leggja ballen død her og no.

Saka skal vidare til kommunestyret for endeleg vedtak.

Bakgrunnen for saka er at rådmannen meiner det blir vanskeleg for Hå kommune å oppfylla nye sentrale krav til legevaktar frå neste år. Den nye legevaktforskrifta stiller mellom anna strengare krav til vaktlegane sin kompetanse, og til at det alltid må vera bakvakter tilgjengeleg.

Klepp og Time samarbeider om legevakt på kveld og helg. Den ligg på Kleppe. På natta og på dagtid samarbeider dei to kommunane med Sandnes, og rådmennene har tilrådd å jobba vidare med ei fullt ut felles legevakt. Politikarane ser imidlertid ut til å vera mest lystne på å halda fram saman, og eventuelt opna for Hå dersom dei vil det.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...