Den Stolte Hane sier opp 25 ansatte i 2018

Den Stolte Hane i Kviamarka skal si opp 25 ansatte i løpet av året. Foto: Trude Håland

Maskiner skal erstatte personlig arbeidskraft.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 25.02.2018 kl 21:01

– Det var en god dag, men samtidig også trist, sier Jelsa om nedbemanningen som om en drøy måned skal igangsettes.

Selskapet, som er en av tre store kyllingprodusenter i landet, har også avdelinger i Stokke i Vestfold og Oslo, har Coop som sin største kunde. De leverer til storhusholdninger. Totalt er det 340 ansatte, hvor 240 har sin arbeidsplass på Nærbø.

Milliardomsetning

Jelsa kom fra olje- til næringsmiddelindustrien, og har sittet i sjefsstolen siden 1. mars i fjor.

I 2016 ble det omsatt for 1,4 milliarder kroner. Driftsresultatet har gått fra 95 millioner i 2016 til 122 millioner i fjor. Det betyr at driftsmarginen har økt fra 7,2 til 8,3 prosent fra 2016 til 2017.

– Fortjenesten og marginen er blitt forbedret som følge av betydelige investeringer i fabrikkene våre på Stokke og Jæren, sier adminstrende direktør, Fredrik Strømme.

Bedre arbeidshverdag

Morten Jelsa sier at de som blir værende i produksjonen, på sikt får en mye bedre arbeidshverdag.

- Det er selvsagt trist at mange mister jobben, men vi skor oss for framtida. Denne prosessen tar også utgangspunkt i HMS-hensyn til de ansatte. Det er fysisk hardt å jobbe i produksjonen, og det blir slitasjeskader. Maskinene tar over mange av de tyngste løftene. I tillegg vil det sikre økt kvalitet og høyere effektivitet, sier Jelsa.

Fabrikksjef Morten Jelsa. Foto: Trude Håland

Kan bli endringer

Allerede i april forsvinner de første ansatte fra produksjonslokalene i Kviamarka. Bedriften ser for seg at installeringen av de nye maskinene som skal overta mange av arbeidsoppgavene, vil skje i løpet av året.

– Vi har noen ansatte som allerede hadde signalisert at de skulle slutte, og vi må ta høyde for at det kan bli justeringer. Det kan markedet bestemme, og så kan det hende at det blir andre typer arbeid vi trenger folk til. Ellers har vi dialog med både tillitsvalgte og NAV i forhold til prosessen vi går i gang med, sier Jelsa.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...