Denne familien sørger for vårsleppet

Elise A. Henriksen, Alina Henriksen, Cassandra Henriksen Olsen, Marius Henriksen Olsen, Therese H. Mala og Jonny Mala er alle med på å gjøre i stad til tradisjonsrike vårsleppet. Foto: Maren Ege Tjoflåt

Jonny Mala, Therese H. Mala og resten av familien står på morgen og kveld for å lage vårsleppet i Rogaland.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 04.05.2018 kl 09:26

– Dette gjør vi for MC-miljøet. Vi skal ikke tjene noe på det selv. Om vi har noe igjen etter arrangementet, legger vi det av til neste år, sier Therese H. Mala som er en av arrangørene av vårsleppet og fortsetter:

– Resten går til veldedighet. I år skal det gå til Kreftforeningen, fordi vi selv har mistet noen i kreft. Vi har sett hvordan noen kan gå fra å være helt friske til å bli borte.

Cassandra Henriksen Olsen (14) lærer søskenbarnet, Alina Henriksen (10), å trykke t-skjorter. Foto: Maren Ege Tjoflåt

Hektiske måneder

Etter at Jæren MC ga slipp på vårsleppet i 2015 har hun, mannen Jonny Mala og datteren Elise A. Henriksen arrangert vårsleppet. I årets vårslipp gikk turen fra Klepp idrettshall og via Stavanger til Egersund. Etterpå rigget familien opp med konkurranser, og servering av mat og drikke i Klepp idrettshall.

– Det er hektisk å være arrangør. Det blir mye springing i forkant med både telefonsamtaler, e-poster og avtaler. I tillegg må vi få tak i sponsorer. Men vi kommer alltid i mål, sier Therese.

Under årets vårslepp var antall deltakere halvert. Været har mye å si, ifølge Therese H. Mala. Foto: Maren Ege Tjoflåt

Konfirmasjon på vent

Ekstra travelt synes hun det har vært i år, ettersom datteren, Cassandra Henriksen Olsen, skal stå som konfirmant om to uker. Nå som vårsleppet er over, skal hun endelig bruke tiden på å planlegge overnatting og mat til konfirmasjonen.

– Nå er det bånn gass frem mot konfirmasjonen. Det blir mye på en gang, men jeg stykker det opp, sier hun og smiler.

– Hvordan hadde det gått om konfirmasjonen landet på 1. mai?

– Jeg ga klar beskjed i forveien at jeg måtte ha 12. mai, sier Therese og ler.

80 kilo lapskaus

Natten før vårsleppet har hun og resten av familien sovet i turnhallen, noe barna synes var veldig kjekt. Therese selv sto opp grytidlig for å varme lapskausen, og fikk bare ett par timer søvn før de første motorsyklistene kom inn dørene.

– For noen år siden prøvde vi å bytte ut lapskaus med pizza, men det var ikke populært. Pizzaen ble kald før de var ferdig å spise og dermed måtte vi gå tilbake til lapskaus. Det gikk som varmt hvetebrød, sier hun.

I år har hun kjøpt inn 80 kilo lapskaus. Det er samme antall som i fjor, men da var det dobbelt så mange deltakere. Ifølge Therese kommer det helt an på hvor sultne og kalde folk er etter motorsykkelturen.

– I år er det kaldt og fuktig i luften, men det er mindre folk, sier Therese.

1000 motorsyklister

Utenfor idrettshallen sto datteren Cassandra Henriksen Olsen (14), og tok imot de 250 motorsyklistene som hadde valgt å ta turen til arrangementet på Klepp. Turen startet også her, og gikk deretter via Stavanger til Egersund.

– Det var 1000 motorsyklister med til Egersund. I fjor var vi dobbelt så mange, men da hadde vi det fineste været. Dermed er vi fornøyd med antallet i år, sier hun.

1000 motorsyklister tok turen fra Klepp til Egersund.
 Foto: Sylvie A. Skadberg

Etter den 15 kilometer lange turen var det mange av syklistene som benyttet seg av serveringen i idrettshallen. Sønnen til Therese, Marius Henriksen Olsen, sto for steking av lapper, mens Cassandra Henriksen Olsen trykket opp t-skjorter sammen med søskenbarnet Alina Henriksen.

– Sønnen min steker lapper og selger til den store gullmedaljen der ute, sier hun og peker på sønnen som er i full gang med å legge på lapperøre.

Første gang som baby

Hun får mye positive tilbakemeldinger fra motorsyklistene som deltar på arrangementet og mange av dem kommer igjen år etter år. En av dem er Aina Iren Skretting som har vært med i 15 år. Da hun fikk datteren for 12 år siden, tok hun også henne med seg på turen.

– Tove var ti uker første gang hun var med på vårsleppet. Den gang var det mange som kikket på oss, siden hun satt i babystol i sidevogna og jeg satt ved siden av, sier Aina Iren Skretting.

Hun synes det er kjempe kjekt med stemningen som er langs veien. Folk vinker til dem og deres egne barn vinker tilbake.

– Det er en unnskyldning for å treffe gode venner, som man ikke ser så mye ellers i året, sier hun og smiler.

Tove Skretting og Anne Skretting startet i tidlig alder å sitte i sidevognen under vårsleppet. Her er de i en alder av 3 og 2 år. Foto: Privat

Fikk kjøre med far

Både Tove (12) og Anne (11) har vært med siden de var babyer. Under årets vårslepp fikk Anne sitte på med far, Tobben, noe hun synes er ekstra stas. Normalt sett pleier hun å sitte i sidevognen.

– Han kjører veldig fort. Det er gøy, sier Anne og fortsetter:

– Jeg skal ta lappen med en gang jeg er stor nok. Motorsykkelen jeg skal ha er en Gold Wing.

Tove Skretting (12) og Anne Skretting (11) har vært med på vårsleppet siden de ble født. På bildet er de sammen med mor Aina Iren Skretting. Foto: Maren Ege Tjoflåt

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...