Denne gjengen sørget for opplagsvekst i fjor

De ansatte i Jærbladet jubler over opplagsveksten. Foto: Håvard Ovesen

Opplagstallene for 2017 er gledelig lesning for Jærbladets nye redaktør.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2018 kl 12:16

Etter flere år med nedgang, kan Jærbladet notere seg en liten oppgang i opplaget, fra 12.549 til 12.553.

– Vi er glade for at vi har klart å stabilisere opplagsnedgangen de siste fem årene, sier redaktør Kirsten M. Myklebust.

Mesteparten av nedgangen kom i fjor, da opplaget sank med flere hundre fra året før.

– Vil ha lokale nyheter

Myklebust er glad for at trenden har snudd, og slår fast at folk fremdeles vil ha lokale nyheter.

– Vi har et godt produkt. Det har blitt et gjort et solid arbeid i alle avdelingene på huset. Ikke minst har det blitt gjort et godt arbeid av mine forgjengere, sier Myklebust, som begynte i redaktørjobben i januar.

Hun slår fast at resultatet er spesielt sterkt, tatt i betraktning av at befolkningsveksten i Jærbladets dekningsområde har bremset kraftig ned.

Digital vekst

Tallene fra Forbruker & Media-undersøkelsen viser likevel en nedgang fra 31.000 lesere til 28.700 lesere. Det skyldes ifølge Myklebust at Jærbladet ikke er med i den delen av undersøkelsen som måler digitale lesere.

– Antallet komplette abonnementer holder seg relativt stabilt, samtidig som vi har hatt en vekst i de digitale abonnement, forklarer Myklebust.

Kirsten M. Myklebust begynte som redaktør i Jærbladet i januar. Hun sier forgjengerne har gjort et solid arbeid med å snu nedgang til oppgang. Foto: Pressefoto

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...