Denne trioen er på plass i Tubakken fra første tråkk

Morten Thu-Kure (f.v.), Hanne Thu-Kure og Terje Kulleseid var fredag kveld i gang med forberelsene. – Vi blir klare til i morgen, lovet trioen da Jærbladet tok turen innom den sagnomsuste bakken et halvt døgn før det braker løs. Foto: Trude Håland

Ekteparet Morten og Hanne Thu-Kure, samt Terje Kulleseid gir alt for at tilskuere og de som sykler opp Tubakken skal få en best mulig opplevelse.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 10.06.2017 kl 23:40

Kompisene Morten og Terje har holdt det gående i åtte år, og etter hvert ble også Hanne Thu-Kure trukket med inn i det gode selskapet som lager liv og røre i beste Tour de France-ånd.

Ja, for stemningen trioen sørger for fra de første rytterne tråkker opp den 500 meter lange bratte bakken i Klepp før de tar fatt på de siste 22 km til Sandnes, er sammenlingbart med den du finner i det mer berømte franske sykkelrittet.

Tubakken har blitt et yndet sted for både tilskuere og deltakere, og det er ikke få morsomme episoder som dukker opp i løpet av noen timer hvis du er blant dem som velger å følge Nordsjørittet langs sidelinja.

Det er fengende musikk, det er heiarop, det er utkledinger og det er intervjuer med kjente og ukjente deltakere som enten tråkker eller stavrer seg opp bakken med stiv lårmuskulatur.

I dag blir det i tillegg konsert med Onsdagsbandet (fra klokka 14), og da Jærbladet tok turen innom den sagnomsuste bakken et halvt døgn før det braker løs, var det scenen, et lasteplan, som ble rigget på plass i gårdsrommet til ekteparet Thu-Kure som bor midt i Tubakken.

Terje Kulleseid og Hanne Thu-Kure i aksjon under Nordsjørittet i 2015. Foto: Eugen Hammer

Mye blir ellers som i de tidligere årene, og det som ikke er planlagt, tas på sparket. Èn ting er sikkert - gulljakkene skal det børstes støv av.

– Jeg vet bare ikke eksakt hvor de ilgger, men vi finner dem, smiler Morten Thu-Kure, som lover at alt er klappet og klart til klokka 09.30 lørdag morgen. Ti minutter senere er det offisiell åpning av Tubakken i Nordsjørittet, og etter ryktene er det en med kjede rundt halsen som står for denne. Etter en foreløpig plan blir det fyrverkeri når siste deltaker har passert.

Noen kjentfolk står på startlistene, blant dem samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Om helseminister Bent Høie stiller, er mer usikkert. For noen uker siden uttalte Høie at han var påmeldt, men at han trolig velger å stå over årets Nordsjøritt-utgave.

P3s populære programleder Silje Nordnes har med seg kollega Niklas Baarli, og sammen sykler de for TV-aksjonen. Nordnes deltok for første gang i Nordsjørittet i fjor, men da syklet hun halve distansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...