Derfor luktet det dritt i ekteparet Wiiks hus

Forrige uke måtte Tor Jan Wiik og Kona Bjørnhild flykte ut på verandaen fra drittlukten. Nå skal kommunen finne en løsning på problemet. Foto: Sonia Drivdal Patella

Tor Jan Wiik og Bjørnhild Wiik har bodd i drittlukt i fem år. Nå vet de hvorfor.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Ekteparet Wiik har bodd på Vestringen på Nærbø siden 1981. Alt var fryd og gammen, helt til et litt uvanlig problem dukket opp for fem år siden.

– Det kom en helt grusom lukt inn i huset. Den kom fra kjelleren, og vi fant fort ut at lukten kom fra sluket som er rett utenfor, sier Tor Jan.

I løpet av fem år har det med jevne mellomrom luktet kraftig kloakk i huset deres på Nærbø. Lukten har plaget dem fra tid til annen. Nå håper de fredag forrige uke var siste gangen lukten kom på besøk.

TV-titting i kloakken

Nå har Hå kommune sett nærmere på problemet. Det viser seg at det går klokk og overvann i samme kom, og at det er dette som har skapt drittlukt for herr og fru Wiik.

Da de tirsdag formiddag åpnet kommen, ble det klart at de må grave opp og legge om hele kloakksystemet på Vestringen.

Eirik Sør-Reime, leder for kommunal teknikk og brann i Hå kommune, forteller at de fredag skal kjøre TV-kontroll i ledningene.

– Vi blir nødt til å finne en løsning på dette problemet. Det er ikke vanlig å ha et slikt problem så ofte, over lengre tid.
Sør-Reime understreker at selv om det er uvanlig, er det svært sjeldent farlig.

Tor Jan Wiik synes det er bra at kommunen tar det på alvor, og ser positvt på at det kanskje skjer en endring, og at de i fremtiden slipper besøket av drittlukt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...