Det «ekspertene» enten glemte, ignorerte eller ikke tilla nok vekt

Dette er noen av spillerne som har imponert i det siste: Andreas Horst Haugseng (f.v.), Sindre Heldal, John Thue, Halvor-Elias Nærland, Rassin Haugseng, Tord Haugseng, Tord Aksnes Lode og Mike Würtz Lønne. Foto: Tarjei Sel

Dette er sportsjournalist Tarjei Sels tanker om Nærbøs herrelag etter en imponerende start på 2019.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Det er ingen bombe at Nærbø styrer mot ny kontrakt i eliteserien, men de unge spillerne har tatt nivået imponerende kjapt.

Nærbøs herrelag har tatt 10 poeng på de seks siste kampene i eliteserien. Det er rett og slett knallsterkt. Bare mot serieleder ØIF Arendal har det blitt tap i denne perioden, og det kom tre dager etter triumfen mot Elverum, da Nærbø-spillerne var slitne både fysisk og ikke minst mentalt.

Før sesongen tippet de aller fleste Nærbø på sisteplass. Det «ekspertene» enten glemte, ignorerte eller ikke tilla nok vekt, var at denne gjengens utviklingskurve har pekt oppover siden de var 12 år gamle. Denne gjengen har nådd alle målene de har satt seg. De vant Peter Wessel Cup som smårollinger, de vant G16-landsserien, de rykket opp til 1. divisjon, de vant G20-NM to ganger og de rykket opp til eliteserien, ett år tidligere enn det som var den opprinnelige planen.

Målet for denne sesongen var å overleve i eliteserien. Guttene har hele tiden trodd på at dét var mulig, og nå er de i ferd med å klare det. Men du hører ikke et eneste «hva var det vi sa» fra spillere eller trenere. Ydmykhet er også en suksessfaktor.

Hva har skjedd? Først og fremst har spillerne trent, trent og trent - og trent. De fleste er fortsatt bare 20 år. Det er mange år til de skal være på topp som håndballspillere, men det enorme arbeidet som legges ned hver eneste dag, bærer allerede nå frukter - bare se på hvordan de står i forsvar. For hver dag som går, sniker det seg inn litt mer rutine og håndballklokskap. Siden de var små, har guttene i liten grad latt seg påvirke av utenforliggende faktorer eller perioder med motgang. Den egenskapen tar de med seg inn i voksenlivet.

Marc Uhd er en ny stemme. Han og trenerkollega Rune Haugseng er ikke alltid enige, og godt er det, men de siste månedene har de gang på gang lagt en kampplan som fungerer. Forsvarsspillet sitter nå, og da står også målvaktene fram.

Steffen Stegavik er den som best illustrerer utviklingen i dette laget. Han var den suverent viktigste spilleren, men nå har de andre tatt ham igjen. Veteranen får fortsatt litt spilletid, men nå er det ungguttene som drar lasset, sammen med røverkjøpet Mike Würtz Lønne. Stegavik spiller fortsatt en viktig rolle, som rådgiver, motivator og forbilde. Det var en genistrek å hente ham til klubben.

Jeg har sagt, litt på spøk, men mest på alvor, at hvis denne gjengen holder sammen, vil de være en medaljekandidat om to år. Mye skal legges til rette for at det skal skje; det handler om sportslig utvikling, men også om økonomi - og da er vi over på Nærbø Idrettslags ansvar.

Rune Haugseng har en drøm om europacup i Nye Loen. Det er ikke en urealistisk tanke, men skal et slikt hårete mål oppnås, krever det skikkelig oppbakking fra bygda Nærbø og regionen Jæren. Det må hentes inn penger, slik at spillerne kan satse for fullt på håndballen. Nærbø IL må si høyt at det skal satses, og et skikkelig apparat må sørge for at brikkene faller på plass.

Elverum har fått det til. Finnes det gode grunner til at det ikke er mulig på Nærbø også?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...