– Det er noko me manglar på Bryne

Kjetil Barane meiner den verdskjende gravemaskinen Brøyt bør heidrast i ei rundkøyring på Bryne. Foto: Privat

I snart sju år har Kjetil Barane jobba for trafikk-kunst på Bryne. Nå blir det endeleg ein realitet.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2018 kl 13:39

Time kommune har planar om å få på plass eit kunstverk i rundkøyringa ved Arne Garborgs veg og Reevegen. Det gleder Kjetil Barane, som allereie i desember 2011 oppretta Facebook-gruppa «Ja til kunst i Brynes rundkjøringer».

– Det viser seg at folk har villa hatt på plass dette i mange år. Det er noko me manglar på Bryne, seier han.

Sjølv om det er ein munter tone i gruppa, med kreative forslag til korleis ei rundkøyring på Bryne bør sjå ut, understrekar Barane at påfunnet ikkje berre var meint som ein spøk.

– Nei, det var eigentleg for at folk skulle få sjå korleis det kunne sjå ut med kunst i rundkøyringar. Mange har lettare for å akseptera ting når dei får visualisert det. Derfor var eg nede i rundkøyringa og tok eit bilde, så la eg det ut slik at folk kunne plassera inn sine motiv der.

Time kommune skal plassera kunst i neste rundkøyring, 100 meter lenger aust. Men ved fylkesveg 44 hadde kanskje dette vore eit godt alternativ. Foto: Privat

– Sjå til Danmark

Rundkøyringa Barane har tatt utgangspunkt i, er «naboen» til der kommunen nå planlegg kunstprosjektet sitt. Likevel er han jublande glad over initiativet.

– Det er ein veldig god idé! Om du reiser til Danmark, er det kunst i nesten alle rundkøyringar. Og det er ikkje meir ulykker der enn her. Det får heller motsett effekt; at du følger meir med gjennom rundkøyringa. Det er mykje meir ulykker i rundkøyringa ved Shell på Bryne enn ved fuglen på Kleppe, hevdar Barane.

– Bør alle rundkøyringar ha ei form for kunst i seg?

– Ja, alle bør ha det. Dei har det på Orstad, på Kvernaland, på Kleppe. Me må snart vakna. Nå begynner det å bli flautt at me ikkje har det på Bryne, ler han.

Dette forslaget, «Jærsk daunakke», er inspirert av fuglen på Kleppe. Foto: Privat

Vil ha lokal profil

Kjetil Barane meiner Bryne som by bør ha ein tydeleg profil, og at ein må stilla krav til kunstnarane om eit kunstverk med tydeleg lokal identitet. Både på Facebook-sida til Jærbladet og gruppa til Barane er det eitt forslag som går igjen – Brøyt.

– Viss du først skal gjera noko der, kvifor ikkje ein gul Brøyt i midten? Me er jo kjende i heile verden for Brøyt-en, argumenterer han.

– Brøyt har djupe røter og er godt kjent internasjonalt. Og det treng ikkje å vera heile gravemaskinen, det kan vera ei skuff som står opp.

Kva meiner du bør stå i rundkøyringa på Bryne? Bli med i debatten på Jærbladet si Facebook-side!

Kanskje blir dette løysinga for rundkøyringa ved Reevegen? Foto: Privat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...