Det kjennes som om jeg ennå tygger på en stor kamel, sier Vidar Haugland om avviklingen av pelsdyrnæringen

VIdar Haugland har ennå ikkje akseptert at pelsdyrnæring skal styrast mot avvikling. Foto: Åge Bjørnevik / J. Patrick Fischer, CC BY-SA 3.0

Vidar Haugland er skuffet over pelsdyrsaken, stolt over familien, imponert over ordføreren, og ønsker ikke å forplikte Klepp til en stor klimasatsing. Han ser heller ikke bort fra at Time og Klepp kan bli ett, på sikt.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2019 kl 15:07

Vidar Haugland er gruppeleder for Høyre i Klepp.

1. Hva har vært de tre viktigste politiske sakene i din kommune i 2018?

Godkjenning av forhold rundt plassering av nye Kleppeloen skule, og endelig vedtak om ny barne- og avlastningsbustad rett ved Kleppetunet, står høyt. Viktig og gledelig at det er god fremdrift og stor enighet om de store investeringene vi gjør i skole, idrett og kultur i Klepp i åra fremover.

2. Hva har vært den vanskeligste politiske saken å behandle i 2018?

Bruk av flere millioner av kommunale kulturmidler til stort påbygg av Kleppe bedehus ble en vanskelig sak. Her måtte det flere runder og kompromiss til på flere fronter, både internt i gruppa og i de partia vi har flertall med.

3. Hva er du mest stolt av å ha fått til i 2018?

Stolt er et kraftig ord. Jeg har en familie og barn som gjør meg stolt hver dag. Som lokalpolitiker og leder innen oljeservice er jeg veldig glad for nedgangen i arbeidsledigheten og den forsiktige oppturen vi ser i næringslivet. I Klepp har vi klart å holde god styring på økonomien gjennom urolige tider. Det gleder.

I år har ordfører Ane Mari Braut Nese fått mye usaklig dritt mot seg av folk som ikke forstår hvordan vårt samfunn og demokrati fungerer. Hun har en energi og drivkraft som imponerer meg stort.

4. Hvilken politisk sak skulle du gjerne sett et annet utfall av?

At Høyre/Frp-regjeringen valgte å innfri Venstres krav om å legge ned pelsdyrnæringen, gjør ennå vondt. Etter å ha stått på, ikke minst internt i eget parti for vedtak om videre drift, så kjennes det som om jeg ennå tygger på en stor kamel.

Vidar Haugland er skuffet over at Frp og Høyre, hans eget parti, godtok styrt avvikling av pelsdyrnæringen. Foto: Jorunn Erga Steinsland

5. Rykker herrene i Bryne FK opp til 1. divisjon i 2019?

Jeg liker å være optimistisk og heier på Bryne, så jeg sier ja.

6. Hvem er din favorittmotstander i lokalpolitikken?

Sigmund Rolfsen, gruppeleder i Arbeiderpartiet i Klepp.

Sigmund Rolfsen har i 15 år vært Ap's gruppeleder i Klepp kommunestyre. Han er klar for enda en periode. Foto: Åge Bjørnevik

7. Hvorfor?

Sigmund er herlig skeptisk og kritisk til veldig mye. Mye motsatt av meg. Samtidig tåler Sigmund en god, frisk diskusjon om sak, og så kan vi ha en hyggelig drøs rundt en kopp kaffi etterpå.

8. Hvem vil du spesielt sende en godt nytt år-hilsen til?

Ordfører Ane Mari Braut Nese. Kanskje ikke politisk korrekt å sende hilsen til egen partikollega, men hun fortjener en ekstra honnør. I år har hun fått mye usaklig dritt mot seg av folk som ikke forstår hvordan vårt samfunn og demokrati fungerer. Hun har en energi og drivkraft som imponerer meg stort.

9. Stavanger har besluttet en ambisiøs klima- og miljøplan, med mål om 80 prosent kutt i klimautslippene innen 2030. Vil du gå for tilsvarende kutt i din kommune? (Begrunn svaret).

Nei. Klimautfordringene må løses på mange plan. Kommunen må bidra med sitt, men jeg er ikke tilhenger av lokal symbolpolitikk. Klepp er der Klepp er, og det er blant annet mange som må bruke bil uansett i det daglige. Vi må alle bidra. Alt fra at oss selv med våre daglige valg, til at vi må få Europa til å bruke norsk gass.

10. Klarer Klepp-damene å følge opp årets sølv i Toppserien, med sølv eller bedre, i 2019?

Ja, det har jeg virkelig tro på. Det jobbes strukturert og godt i Klepp IL. 2019 kan bli året med full utelling.

11. Er Jæren kommune, i alle dens mulige konstellasjoner, død og begravet? (Begrunn svaret.)

Slett ikke. Jeg mener Klepp og Time flettes mer og mer sammen, når det gjelder bosted, arbeidsmarked, fritid, transport og ikke minst offentlige tjenester. I ettertid mener jeg det var uheldig at det ved avstemmingen i 2016 ikke var alternativ for sammenslåing av Klepp og Time alene.

12. Hvilke politiske områder blir de mest sentrale, for din kommune, når det gjelder samarbeid på tvers av kommunegrensene?

Vi samarbeider om mye i dag, mest med Time. Det mest sentrale er inne helse, legevakt, barnevern, NAV og skole. Gleder meg til ny felles ungdomsskole står ferdig i Vardheia.

13. Hva skal til for at du går inn for å støtte innføring av eiendomsskatt i din kommune?

Da må det meste gå ad undas. Klepp er ikke noen rik kommune, men heller ikke fattig. Klarer fremtidige politikere og administrasjon i lag å holde god styring på økonomien er det ingen som helst grunn til å innføre eiendomsskatt i Klepp.

I ettertid mener jeg det var uheldig at det ved avstemmingen i 2016 ikke var alternativ for sammenslåing av Klepp og Time alene.

14. Hva blir de viktigste sakene i lokalvalget i 2019?

Stø kurs på løft innen skole, idrett og kultur. Endre og tilpasse kommunale tjenester for å møte dagens utfordringer, blant annet innen psykisk helse og rus. Tilrettelegge for at flere av våre barn og unge er rustet til å fullføre videregående, få seg et fagbrev og generelt klare seg som selvstendig voksen. Bedre kollektivtilbud. Vi må løse de trafikkutfordringene Kvernaland/ Orstad lider av hver dag, med ny omkjøringsveg og fremskyndet tverrforbindelse til E39.

15. Klarer herrene i Nærbø IL å holde plassen i Eliteserien?

Det blir tøft, men jeg håper virkelig det. Nærbø som klubb og lokalsamfunn fortjener det. Imponerende det som er bygget opp over tid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...