Dette fjøset er blitt forvandlet til en motebutikk

På Sæland utenfor Undheim har motefirmaet iiS of Norway bygd sin egen outlet.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2017 kl 15:01

Siv Elise Seland tegner og designer alle kolleksjonene til iiS of Norway. Bedriften driver hun sammen med mor Olaug Vesterheim Seland. Foto: Ida Tiberg

iiS of Norway har lenge hatt outlet i kjelleren hjemme hos Olaug Vesterheim Seland og Ole Seland på Sæland. Det var ikke store plassen de hadde til å vise frem klær, noe som førte til at det ble lange køer med folk utenfor huset. De måtte slippe kundene inn puljevis, og i mellomtida fikk de tålmodige kjøperne utenfor servert kaffe for å holde varmen.

– Haha, ja sånn var det. Helt sprøtt, sier designeren bak merket, Siv Elise Seland.

Millioninvestering

Fjøset som står på gården har lenge blitt brukt som lager, men så kom familien på at det kunne vært lurt å bruke bygget til noe mer.

– Oppussingen startet for fullt i mars i fjor. Vi måtte søke dispensasjon fra kommunen til å kunne bruke denne etasjen av fjøset. Det fikk vi innvilget og da var det bare å sette i gang, sier Olaug Vesterheim Seland som er mor til Siv Elise og styrer driften i selskapet.

Tidligere var det altså griser og kyr som holdt hus i fjøset. Etter snart ett år med oppgraderinger har fjøset gjenoppstått som en topp moderne motebutikk.

– Det er helt fantastisk å kunne bruke dette lokalet. Det har vært en kjempeinvestering for oss. Det er kostbart så vi har tatt det gradvis. Totalt er det nok snakk om i underkant av tre millioner kroner, sier Olaug.

Rimeligere klær

Lokalet på 120 kvadratmeter er innredet med kassaområde, prøverom, utstillingsdukker, klesstativ og hyller.

– I tillegg har vi kjøkken, to kontor, ekstra lagerplass, og et showroom som skal brukes når vi får besøk av kunder som skal se nye kolleksjoner, sier Siv Elise.

iiS of Norway lager fire kleskolleksjoner i året. I outleten selges restene fra fjorårets kolleksjon til reduserte priser.

– Dette er ikke en butikk på lik linje med vanlige butikker for vi ønsker ikke å konkurrere med våre egne forhandlere, sier Olaug.

En time før åpningen fredag var det hektisk i fjøset. Klær måtte pakkes ut og henges opp, gulvet skulle støvsuges, priser og poser ble gjort klart.

– Hele familien er med og hjelper til. Det er jo vanlig på gård at alle trør til, og sånn er det her hos oss også, sier Siv Elise.

Fra kofter til kjoler

Det er over 15 år siden firmaet ble etablert. Det begynte med tradisjonsrike kofter inspirert av norsk strikkemønster.

– Siv Elise var med meg i bedriften mens hun var under utdanning. Vi rettet oss mot husflidbutikker og gavebutikker, men etter at vi etablerte iiS Woodling for ca 10 år siden rettet vi oss mot fashion-markedet, sier Olaug.

Kolleksjonen har utviklet seg fra kofter til strikkegensere, skjørt, kjoler, buksedresser og en egen barnekolleksjon. Alt er designet av Siv Elise, og produseres i Hong Kong.

– Jeg liker å lage klær med god passform som gjør at du har det behagelig, samtidig som du føler deg kledd. God kvalitet er veldig viktig, sier Siv Elise.

Øvelse gjør mester

Det er ingen tvil om at klesmerket har slått an. Ikke bare på Jæren, men rundt omkring i hele Norges land.

– Siden starten har vi alltid tatt ut lønn og klart oss, men det tok sin tid før det tok av. Nå har vi fått erfaringen som gjør at vi ser hva vi skal satse på. Fra 2015 til 2016 hadde vi en økning på 90 prosent, sier Olaug.

Økningen vises igjen i antall folk som tok turen opp til outleten på fredag. Et kvarter før dørene åpnet hadde det samlet seg 20–30 personer utenfor butikken.

– Skal vi ha nedtelling? Nei, vi åpner nå, sier Siv Elise, før hun går mot døra og vrir om låsen.

En glad designer

Kundene strømmet inn døra. De fem første fikk utdelt hvert sitt gavekort. Det tok ikke lang tid før det ble kø foran prøverommene.

– Vi er helt utrolig glad og takknemlige for at så mange kommer, sier Siv Elise.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...