Dette må du få med deg på årets livsgledefestival

På Bryne mølle er forberedelsene i gang for årets livsgledefestival. Her kommer bodene til street food. Fra venstre: Åse Skrudland, Frode Hagerup, Egil Bore Seldal og Bjørn Hagerup Røken. Foto: Nils Erik Sundqvist Gyland

I morgen går livsgledefestivalen av stabelen på Bryne. Det blir arrangementer for alle aldre.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2018 kl 10:37

– I helgen skjer det saker og ting på mølla, sier Bjørn Hagerup Røken.

Sammen med lokale og internasjonale matentreprenører har de blant annet satt sammen et street food-marked som skal gå hele helgen. Fra fredag til søndag vil det være en rekke arrangemener i Sekkelageret, på Kaizersplassen og i Møllekjelleren. Matmarkedet vil være åpent fra klokken 15.00 på fredag og kl. 11.00 på lørdag.

Diverse mat

Noe av det det publikum kan prøve seg på i matveien er blant annet «Snitts venner», «Farsekongen», «Taj Mahal Kitchen», «3 perlehøner» og «La mexikana». Det vil med andre ord være noe for enhver smak.

«Snitts venner» vil servere diverse snitter med spekemat, fisk, grønnsaker og andre råvarer.
Hos «Farsekongen» vil man kunne prøve seg på jærsk farse servert på den amerikanske måten. I tillegg til dette har de rødbetfarse for vegetarianerene.
«Taj Mahal kitchen» tar publikum med til India og serverer kjente retter som Lamb Kadahi, Butter Chicken, Mix vegetable og Saffron Rice.
Hos «3 perlehøner» kan man få diverse gryteretter, i tillegg til kake og drikke.
Helt til slutt kan de som ønsker ta turen til Mexico og «lamexicana». Her står ulike typer burrito på menyen.

Smoothie

I tilegg til dette vil også den jærske matentusiasten og forfatteren Maggi Gausel stille opp. Hun skal ha smoothiebod for barna.

– Det er et lavterskeltilbud. Barna skal kunne komme og smake på sunn og god mat. Det må ikke være sukkerbomber for at det skal være godt, sa hun til Jærbladet under planleggingsmøtet i februar.

Det skal settes opp seks matboder og en bar. Bodene er levert av tømrerlinjen ved Bryne videregående skule. Foto: Nils Erik Sundqvist Gyland

Store og små

Festivalen vil inneholde noe for alle, men Bjørn Hagerup Røken sier likevel at det er på Bryne mølle det største vil skje.
– Vi håper å gi alle en stor matopplevelse med bodene her. Samtidig vil vi ha kulturelle innslag i sekelageret ved siden av. Utenfor ligger også Kaizersplassen som skal åpnes, sier han.

Røken anbefaler alle med små barn å få med seg musikalen «Bydyra» på lørdag.
– Det er progrock for barn. Det blir utkledninger, et kult budskap og ambisiøs musikk for barna. Til de voksne anbefaler jeg rett og slett å ta en tur innom Møllematen. Her er det noe for alle.

Torsdag

Festivalen begynner i morgen. Da blir det intimkonsert på Mandiushuset med Beate Tengs-Pedersen. Senere på dagen blir det forestilling i Storstova, damenes aften på m44, og konsert med Benedicte Brænden og Olav Larsen, på Mellombels ølstove.

Fredag

Noe av det man kan glede seg til på fredagen er selvsagt åpningen av street food-markedet. Det vil også være flerkulturell lunsj, livsgledeyoga, og konsert for store og små.
Det største som skal skje i år er likevel åpningen av Kaizersplassen. Det skjer på fredag kl. 18.30 og vil være gratis for alle. Her blir det oljetønner, lysshow, trommefanfare, og sist, men ikke minst Kaizers Orchestra.

Lørdag

Lørdag vil være fullstappet med program fra morgen til kveld. Dagen starter med livsgledefrokost kl. 08.00 på Jæren hotell. Senere vil man kunne være med på gratis kino, workshop om hvordan å gjenoppdage livsglede, barnemusikal, stand-up, kunstutstilling, og mye mer.

Søndag

Siste dag starter med en forlengelse av workshopen om livsglede. Den blir ledet av coach Øyvind K. Holter. Dette blir etterfulgt av gudstjeneste med familiefokus, i Bryne Kirke. Til slutt ender festivalen med eventyrstund i skogen. Der blir det satt opp en løype som tar deg gjennom diverse eventyr. Påmeldte får utdelt hodelykt ettersom arrangementet skjer på kvelden.

Kulturhussjef Åse Skrudland sier det tar tid å få alt på plass, men at det nærmer seg.
– Vi ligger godt an nå, selv om det kanskje ikke ser sånn ut. Bodene er på plass og ettersom disse ikke skal åpne før på fredag, så kan vi ferdigstille det i morgen også. Det kommer alltid detaljer mot slutten, men dette går bra!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...