Disse guttene er best i landet - for andre gang

NÆRBØ G13: Bak fra venstre: trener Jonas Edland, Jesper Edland, Sander Østborg, Henrik Fossfjell, Sander Bore, Torger Edland, Peder Hennestad Skjevrak, Ali Ismail og lagleder Terje Haugseng. Midten fra venstre: oppkvinne Gunn Olaug Bore, Lars Thomas Line, Noah Motland, Sofus Gauksås, Mads Øyen, Even Penne, Shayen Ali, Oliver Malmin og Alvar Haugseng. Foran fra venstre: Vetle Eriksen, trener Stig Penne, maskot Johan Penne og maskot Erik Penne. Ikke med på bildet: Marius Olseth, Birk Kvia, Adrian Nærland, Bawan Rizgar, Novin Soran og Lars Eirik Larsen. Foto: Privat

Nærbø G13 vant Peter Wessel Cup så grundig at til og med motstanderleiren var begeistret.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2018 kl 09:16

Det er langt fra første gang et Nærbø-lag vinner Peter Wessel Cup, men det er like imponerende hver gang. Turneringen i Larvik regnes som et uoffisielt norgesmesterskap, og gullet henger veldig høyt.

Nærbø G13 er et lag som har gjort seg bemerket før, og helt sikkert kommer til å gjøre det igjen og igjen i årene som kommer. Guttene, som er født i 2004, sammenlignes ofte med Nærbøs 1998-årgang, som nå utgjør stammen i a-laget. De vant Peter Wessel Cup også i fjor.

Laget består av 22 spillere, og disse ble fordelt på to jevngode lag i Larvik. Nærbø I tok seg helt til finalen, mens Nærbø II måtte bite i det sure eplet i siste sekund i kvartfinalen.

I finalen ble det en knusende 31-17-seier over Reistad IL.

– For et lag dere har!

Etter finalen tikket det inn en Facebook-melding fra en far:

«Vil gratulere deres G13-lag med seier i PW-CUP! For et lag dere har! Selv om jeg er far til en av spillerne på laget dere herja med i finalen, må jeg si at jeg kosa meg med å se på prestasjonene til gutta deres. Så mange gode spillere som spiller en fantastisk håndball er det bare å ta av seg hatten for. Selv om jeg ikke er fan av å trekke fram enkeltspillere, vil jeg allikevel skryte av deres spiller nr. 8 i finalen. Han synes jeg det var magisk å se på både som lagspiller og enkeltprestasjoner! Nok en gang gratulerer så mye med gullet.»

For ordens skyld: Spiller nummer 8 er lagkaptein Lars Thomas Line.

Penne inn som trener

Jonas Edland har trent guttene siden de var 6 år gamle.

– Det er en godt sammensveisa gjeng som gir alt for hverandre. De er treningsvillige og alltid klar for kamp, skryter han.

Før denne sesongen fikk Edland den tidligere landslagsspiller Stig Penne med seg i trenerteamet.

– Det er godt å få en ny stemme inn i laget, både for spillere og for meg som trener, sier Jonas Edland.

Påmeldt i fem serier

Hvordan ser veien ut videre for de ivrige spillerne?

– Vi kommer til å ha fokus på å trene godt. Guttene er påmeldt i fem forskjellige serier, slik at alle får prøvd seg på forskjellige nivå. Målet er å utvikle hver og en spiller til å bli bedre, da blir vi til slutt enda sterkere som lag. Jeg ser gode kvaliteter i hele gjengen, som kan videreutvikles. Langsiktige mål er ikke staket ut, men det blir naturlig å prøve å holde på posisjonen vi har i Norge, og vi gleder oss til å prøve oss igjen i Norden Cup. Det viktigste nå er å holde på flest mulig, guttene er 13 år og målet er at de skal synes at håndball er gøy. Vi rundt laget skal legge til rette for dette. Det er masse kvaliteter i laget og stor bredde. Dersom vi gjør ting riktig, kan disse guttene nå langt, mener Jonas Edland.

De to lagene i Larvik

Spillerne på Nærbø I: Vetle Eriksen, Peder Hennestad Skjevrak, Lars Thomas Line, Jesper Edland, Torger Edland, Shayen Ali, Noah Motland, Sofus Gauksås, Mads Øyen, Even Penne og Henrik Fossfjell.
Spillerne på Nærbø II: Bawan Rizgar, Marius Olseth, Novin Soran, Alvar Haugseng, Sander Bore, Sander Østborg, Adrian Nærland, Ali Ismail, Oliver Malmin, Lars Eirik Larsen og Birk Kvia.

Torger Edland ble kåret til den mest verdifulle spilleren i finalen. Han kom også med på PW Cup Allstar Team sammen med Sander Bore, Jesper Edland og Even Penne.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...