Disse tre starter nytt eiendsomsmeglerfirma på årets første arbeidsdag

Stian Løge (f.v.), Bjørn Rune Salte og Aleksander Grødem starter opp Privatmegleren 2. januar. Totalt har de tre meglerne 20 års erfaring fra bransjen. Foto: Trude Håland

Etter samlet sett 20 års erfaring som eiendomsmeglere, vil Bjørn Rune Salte, Stian Løge og Aleksander Grødem stå på egne bein.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 01.01.2019 kl 19:13

I morgen, onsdag, åpner Jæren eiendomsmegling AS dørene for første gang. Meglertrioen har i kulissene forberedt åpningen av meglerkontoret i noen uker, og åpningen skjer altå på første arbeidsdag i et nytt år. Det hele skjer i Solbergs tidligere lokaler.

Franchise-samarbeid

Trioens satsing er en del av den landsdekkende eiendomsmeglerkjeden Privatmegleren, som de har inngått franchise-samarbeid med.

– Vi ønsket å være med som franchise-takere fordi vi da får en enda bredere kompetanse i ryggen og mener at denne aktøren har en god merkevare som skiller seg ut og som vi føler passer vår profil. I tillegg har Privatmegleren hatt planer om å etablere seg på Jæren en stund allerede, forklarer Salte.

I romjulen kom de siste detaljene på plass. De sobre, delikate fargene er ikke tilfeldig valgt.

– Vi følger farger og stil som er Privatmeglerens profil. En stil vi er veldig fornøyde med, sier han.

Solide salgstall

Bjørn Rune Salte har de siste årene vært en av de mest profilerte meglerne hos Eiendomsmegler 1 Jæren og i distriktet. I 2018 solgte han 120 boliger i Time, Klepp og Hå - et snitt på mellom to og tre boligsalg per uke. Det lar seg absolutt høre. Tall til og med oktober i fjor, viser at Salte, Løge og Grødem stod bak 58 prosent av Eiendomsmegler 1 Jærens salg, som igjen har rundt 50 prosent markedsandel i de tre jærkommunene.

I starten av hver siden meglerkarriere, jobbet de tre ferske gründerne sammen i Aktiv eiendomsmegling på Bryne. Mens Salte gikk til en av konkurrentene i 2015, fulgte Løge og Grødem i samme spor året etter. Aleksander Grødem har jobbet ved Eiendomsmegler 1 Jæren på Klepp.

Som etternavnene tilsier, er alle tre oppvokst på Jæren.

– Det mener vi er en stor fordel. Vi kjenner hver minste krok i både Klepp, Time og hå, smiler de.

Timingen var nå

Tankene om å starte opp for seg selv har vært der en god stund men de gjorde ikke alvor av drømmen før for noen måneder siden.

– Vi har snakket om det lenge. Da vi tidlgere i høst seriøst diskuterte denne satsingen, tok det kort tid før avgjørelsen ble tatt. Det var vel i september, sier Salte.

Det krever pågangsmot å starte opp egen bedrift, men skulle det skje, måtte de bare hoppe i det.

- Om ti år hadde vi kanskje aldri gjort det, og da hadde det nesten vært for seint, smiler trioen, som alle er rundt 30 år.

– Timingen er god. Vi har en solid dose erfaring i kombinasjon med å være kanonsultne på å utvikle oss et hakk videre. Dette er en unik mulighet for oss, og vi hadde ikke lyst å vente. Vi føler at vi hver for oss har opparbeidet en posisjon i et marked vi har jobbet i og med i flere år. Reaksjonene har vært positive, både fra andre aktører, kunder, venner og familie.

Foto: Trude Håland

Mer stabilt

De tre ser fram til å påvirke egen arbeidsdag i større grad, og sier de deler samme tankegang om hvordan og hva som må gjøres rundt et boligsalg, som er et av de viktigste valgene folk tar i løpet av livet.

– Vi skal gjøre det samme som vi alltid har gjort, men nå får vi muligheten til å utvikle nye rutiner og øke kvaliteten på systemer som vi mener passer en krevende bransje, sier de tre meglerne.

Det er noe med å være sin egen sjef. Å være gründer.

– Man tenker på en litt annen måte. Å ha en eierfølelse til ditt eget seskap, gjør oss enda mer motivert til å gå på jobb, smiler Salte.

Ingen av dem legger skjul på at det er et hardt boligmarked, med 2018 som et mer stabilt år etter noen år med nedgang og mer ustabilitet.

– Tryggheten ligger i at salgstallene har vært bra, selv i det som betegnes som et tøft marked. Det har vært mer folk på visning, og det gjenspeiler også salgene.

Jungeltelegrafen

Han hadde sin siste arbeidsdag 21.desember, mens de andre to avsluttet sine forhold med tidligere arbeidsgiver i november.

I porteføljen vil det ligge salg av både nybygg og bruktboliger, fra mindre leiligheter til store eneboliger i Klepp, Time og Hå.

– Vi forventer stor pågang og gleder oss til å komme i gang, sier Salte.

De tre meglernes erfaring er at mange er personrettet når de skal velge eiendomsmegler, og at de gjennom de siste årene har opparbeidet seg mange og gode relasjoner. Jungeltelegrafen gjør en stor del av den jobben.

– Vi lever av fornøyde kunder og anbefalinger. Kvalitet er nøkkelordet, sier de.

Sammensatt

Ingen av dem har opplevd bransjens Klondyke-tid, da Salte, Løge og Grødem var ferdig utdannet, hadde boligmarkedet begynt å dale.
Før dro markedet alt, nå er det ikke uvanlig å bare forholde seg til én eneste interessent eller kjøper. Derfor har de, som en del av den nye eiendomsmegler-generasjonen, alltid blitt tvungne til å tenke mer innovativt i salgsarbeidet.

– Boligsalg er sammensatt. Det er mye rådgivning, både før, under og etter en salgsprosess. Det skal være kvalitet i alle ledd, og det er det som skal være vårt fremste varemerke, sier gründertrioen.

– Hva er det som må til for å få til et salg?

– Boligen må skille seg ut. Selv om beliggenheten trumfer det meste, er det lurt å tenke på at boligen må være hakket mer spesiell enn alle andre. Det er et råd vi ofte gir til kunden. Mange får beskjed om å male gangen eller stua, eller legge et nytt gulv. Folk er kresne på standard. Det er snakk om noen små grep som kan utgjøre en stor forskjell. Det trekker folk til visning.

Framover ser de for seg å satse tungt på nybygg og bruktboliger, og på sikt er målet å være ledende i disse segmentene.

– Vi klarer nesten ikke vente til vi åpner dørene og kan gi et ordentlig avspark. Det kribler.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...