Elisabeth fikk bursdagspresangen hun drømte om

Elisabeth Terland var i godt humør på gårsdagens Klepp-trening. Foto: Tarjei Sel

Andrea Norheim var selvskreven i troppen til J19-EM. At to år yngre Elisabeth Terland ble tatt ut, var ikke like selvfølgelig.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2018 kl 08:29

Elisabeth Terland og Norge J17 kom ikke til J17-EM, men nå blir det mesterskap på henne likevel i sommer.

Nærbø-jenta som spiller for Klepp, og som fyller 17 år torsdag, har ikke spilt for J19-landslaget, men er likevel en av spillerne som er tatt ut til sommerens J19-EM.

- Det var utrolig kjekt å komme med. Jeg har vært i et mesterskap tidligere, og det var helt klart noe jeg ønsket å oppleve med J17 i år. Jeg hadde et håp om å bli tatt ut til J19-EM, så det ble litt plaster på såret, sier Elisabeth Terland, som lørdag spiller hjemmekamp for Klepp mot Kolbotn.

Andrea Norheim fra Bryne var en sentral spiller på Norge J19 i kvalifiseringen, og Piteå-spilleren er selvsagt i troppen.

J19-europamesterskapet spilles i Sveits fra 18. til 30. juli. Norge skal spille gruppekamper mot Sveits, Spania og Frankrike. I den andre avdelinga spiller Nederland, Danmark, Tyskland og Italia.

Det er ikke kamper i Toppserien under J19-EM.

Terland er troppens yngste spiller, og en av to 2001-modeller. Resten er født i 2000 og primært 1999.

Totalt skal 20 spillere til EM. 17 er tatt ut nå, tre til blir tatt ut 5. juli.

- De fleste i troppen har vært med siden oppstarten i fjor høst og utgjør en solid stamme. Noen spillere har kommet til underveis og etablert seg i troppen, som for eksempel Linn Huseby, og Elise Stenevik er tilbake etter å ha stått over kvalifiseringen på grunn av eksamen. Vi har til EM også tatt med to spillere fra 01-årgangen siden de ikke lyktes med å kvalifisere til J17-EM i år. Både Elisabeth Terland fra Klepp og Runa Lillegård fra Lyn har imponert i Toppserien i år, og begge har mye å tilføre troppen vår allerede nå. Vi vurderer også Julie Blakstad fra 01-årgangen inn mot de siste tre plassene, sier landslagstrener Nils Lexerød til fotball.no.

Her er Norges foreløpige tropp:
Linn Mari Nilsen - Kaupanger
Karen Oline Sneve - KIL/Hemne
Thea Bjelde - Arna-Bjørnar
Vilde Gullhaug Birkeli - Røa
Elise Isolde Stenevik - Arna-Bjørnar
Elisabeth Terland - Klepp
Joanna Aalstad Bækkelund - Lyn
Camilla Huseby - Lyn
Malin Skulstad Sunde - Trondheims-Ørn
Noor Hoelsbrekken Eckhoff - Lyn
Linn Huseby - Lyn
Elin Åhgren Sørum - Trondheims-Ørn
Andrea Norheim - Piteå
Jenny Røssholm Olsen - Lyn
Sophie Roman Haug - LSK Kvinner
Emilie Nautnes - Arna-Bjørnar
Runa Lillegård - Lyn

Slik feiret Andrea Norheim etter at EM-plassen var sikret for noen uker siden. Foto: Privat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...