Endringene i kvinnefotballen får store konsekvenser for Bryne

Bryne-trener Terje Nesse mener NFF kunne vært litt mer tålmodige. Foto: Tarjei Sel

- Det blir veldig vanskelig å rykke opp til 1. divisjon i år, sier Bryne-trener Terje Nesse.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2019 kl 17:36

Brynes damelag har som målsetting å rykke opp til 1. divisjon. I fjor ble det avdelingsseier i 2. divisjon. I den påfølgende kvalifiseringen gikk Bryne glipp av opprykket med dårligere målforskjell enn Hønefoss.

Fra og med denne sesongen blir nåløyet for opprykk mye trangere. I helgen ble en ny seriestruktur for de to øverste divisjonene i kvinnefotballen vedtatt på forbundstingen i Norges Fotballforbund.

Både Toppserien og 1. divisjon skal reduseres fra 12 til 10 lag. Det betyr at mange skal rykke ned, og svært få opp i 2019.

Les hva Klepp-trener Olli Harder mener om endringen i Toppserien
.

Bryne-trener Terje Nesse har satt seg inn i hva endringen betyri praksis, og vi lar ham forklare:

- Det blir veldig vanskelig å rykke opp til 1. divisjon i år. Fire lag skal rykke ned. For å rykke opp fra 2. divisjon, må laget først vinne sin avdeling. Så må laget vinne kvalifiseringen mellom alle avdelingsvinnerne. Klarer du dét, må du spille en siste kvalifisering mot laget som ble nummer åtte i 1. divisjon. Vinneren spiller i 1. divisjon 2020, som blir en mye mer spisset liga, som det skal satses på. Alt dette hvis jeg har forstått det riktig. Vedtaket sier ikke noe om hvordan kvalifiseringsopplegget blir for 2. divisjon dette året, kun at vinneren av kvalifiseringen møter nummer åtte i 1. divisjon.

- Hva synes du om disse endringene, og om at de kommer kort tid før seriestart?

- Fokuset til Norges Fotballforbund er å spisse konkurransen i Toppserien og 1. divisjon. Jeg synes de kunne hatt litt mer tålmodighet før de gjorde så store forandringer. Vi kunne ventet og sett på resultatene av innføringen av proffdager og større økonomisk satsning i Toppserien, men de er tydeligvis utålmodige. De ønsker å heve snittalderen i Toppserien og minske avstanden til resten av Europa, men dét er det selvfølgelig ingen garanti for. Vi har vært kjent med innstillingen fra NFF en stund, så det kommer ikke som et sjokk, sier Terje Nesse.

Han mener bestemt at det ikke er umulig for Bryne å rykke opp i år.

- Vi har ambisjoner om å være med og kjempe til siste slutt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...