– Enkelte bransjar har utfordringar med å skaffa nok kvalifisert arbeidskraft

Merethe Haftorsen, direktør i NAV Rogaland, ser at arbeidsmarknaden er i ferd med å normalisera seg.

Arbeidsløysa i Rogaland er halvert sidan toppen. I Klepp, Time og Hå var det 610 heilt ledige ved utgangen av februar.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2019 kl 17:26

Ved utgangen av februar var det 220 heilt arbeidsledige i Hå, 209 i Klepp og 181 i Time. I prosent utgjer det høvesvis 2,1, 2,0 og 1,8 prosent av arbeidsstokken – og Jæren dreg dermed ned gjennomsnittet i fylket.

Tala er også langt lågare enn på same tid i fjor, då totalt 781 stod heilt utan arbeid i dei tre kommunane ved utgangen av februar.I Rogaland var det 6386 heilt arbeidsledige. Det utgjer 2,5 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 2751 registrerte som delvis ledige og 1665 arbeidssøkjarar var på tiltak gjennom Nav.

– Arbeidsmarknaden i Rogaland er i ferd med å normalisera seg, og enkelte bransjar har per i dag utfordringar med å skaffe nok kvalifisert arbeidskraft. Dette gjeld spesielt verksemder som treng fleire ingeniørar og personar med IT-kompetanse, seier Merethe Haftorsen, direktør i NAV Rogaland, i ei pressemelding.

Då arbeidsløysa i Rogaland nådde toppen i januar 2017, var heile 12.779 personar registrerte som heilt ledige. Sidan den gongen er talet på arbeidsledige nesten nøyaktig halvert.

I Hå var 50 personar på tiltak gjennom Nav ved utgangen av februar. I Klepp var talet 62 og i Time 55.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...