Erling Dagsland er død

Erling Dagsland er død, 59 år gammel. Foto: Trude Eirin Sel

En svært viktig bidragsyter til Jærnåttå og Jærdagen og en ildsjel i Brynes musikk -og kulturliv gjennom flere tiår, døde onsdag, 59 år gammel.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 12.04.2017 kl 21:35

Dagsland fikk akutt hjertestans og livet stod ikke til å redde, til tross for innsats fra lege og ambulanse.

Erling Dagsland ble i 1998 tildelt Time kommunes innsatspokal. Den fikk han for sin mangeårige innsats for musikklivet på Bryne. Han tok i sin tid initiativet til Jæren musikkfestival, som og har vært sentral i arbeidet med å skaffe anerkjente musikere til festivalen. Dagsland fikk også utmerkelsen for sitt arbeid med å knytte kontakter mellom Jæren og Blairgowrie i Skottland. Han opptrådte både som tilrettelegger, reiseleder og guide for mange skotter som kom til Jæren på besøk.

Erling Dagsland var en mann som satte tydelige spor etter seg. Kondolansene strømmer inn på sosiale medier fra inn- og utland. Jærdagen og Jærnåttå publiserte dette onsdag kveld:

«Erling var et høyt verdsatt medlem av Jærdagsfamilien og en svært viktig bidragsyter til Jærdagen og Jærnåttå gjennom mange år. Først som medlem av komiteen i mange år, med en innsats som ga ham utnevnelse til æresmedlem da han ga seg. Etter det var Erling vår faste fotograf, i tillegg til å være en god sparringspartner for komiteen i store og små spørsmål.

Vel så viktig var Erling en god venn for mange nåværende og tidligere medlemmer av Jærdagskomiteen. Han var også en sentral person i alt som skjedde i kulturlivet på Bryne, enten som arrangør selv, eller som ivrig supporter og heiagjeng for andre som arrangerte. Det er ikke mange kulturarrangement på Bryne de siste årene der Erling ikke var tilstede med fotoapparatet klart, et lunt smil og alltid tid til en drøs».

59-åringen var manager for bandet «Ållveltes», som uttrykker sin sorg på Facebook:

«Ufattelig trist. Vår manager reisearrangør, fotograf, plakatmaker og mest av ale, ein gysla goe venn, har forlatt oss. Me i Ållveltes er heldige som har hatt Erling med i kulissene gjennom 30 år. Utallige turer og spillinger har gitt oss en full minnebok, signert Erling. Ny tur te Skottland e booket, men nå blir det et tomt ste på den turen. Et stort tomrom. Takk for utrolige gilde år, Erling, savne deg allerede».

Dagsland var, som det nevnes ovenfor, også en habil fotograf, som gledet mange med sine motiv. Et kjapt søk i Jærbladets arkiv viser utallige blinkskudd som bærer Dagslands signatur, alt fra jærsk landskap, via konserter, til julegrantenninga i Bryne sentrum.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...