Erling scoret sitt første eliteseriemål

Erling Braut Håland fotografert i februar, rett etter at overgangen til Molde var i boks. Foto: Tarjei Sel

Erling Braut Håland begynner å bli varm i Molde-trøya.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2017 kl 09:57

Erling Braut Håland forlot moderklubben Bryne til fordel for Molde i vinter. Debuten på førstelaget kom i cupen mot Volda 26. april, der han også scoret sitt første a-lagsmål. Debuten i eliteserien fikk han 4. juni, borte mot Sarpsborg 08.

I går, søndag 6. august i Tromsø, kom den første scoringen i eliteserien - drøyt to uker etter at han fylte 17. Erling Braut Håland fikk sitt femte innhopp i seriesammenheng i det 71. minutt, og seks minutter senere sørget han for at Molde vant 2-1. Det betyr tredjeplass i eliteserien etter 18 serierunder.

Etter kampen var Molde-trener Ole Gunnar Solskjær raus med lovordene om den 17 år gamle spissen fra Bryne.

VG skriver følgende:

– Det som er utrolig med ham, er den utviklingen han har hatt siden han kom til klubben. Han er en gutt med positivitet og energi rundt seg. Han er ekkel å spille mot. Han kommer til å bli en veldig, veldig god fotballspiller, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Eurosport.

– Det var veldig deilig å få det første målet i eliteserien. Det var deilig. Det var derfor jeg kom innpå, sier Håland til Eurosport, og forteller at han fikk følgende beskjed av Solskjær: «Kom inn og avgjør.»

Han er full av lovord om klubben han har spilt for i et halvt år.

– Tiden i Molde har vært bra. Det er gode medspillere, trenere og støtteapparat. Jeg har hatt litt småplager her og der, men det har fysioene tatt seg godt av. Resten av sesongen må jeg bare forsette å trene hardt, og jeg håper selvfølgelig på mest mulig spilletid, sier Erling til Jærbladet.

Spillerens far, Alf-Inge Håland, skriver dette i en sms til VG:

– Hyggelig at han lykkes. Har alle muligheter, Molde er en fin klubb og han kan ikke ha en bedre læremester enn Ole Gunnar Solskjær. Men det er nå det begynner, så håper vi at han kan etablere seg i løpet av et par år. Han har god tid.

Ole Gunnar Solskjær håper han får beholde Erling Braut Håland en stund til.

– Jeg vet ikke hvor lenge vi klarer å holde ham her hvis han fortsetter den utviklingen han har hatt. Det er skummelt med sånne toppklubber som ser etter så unge gutter. Vi skal prøve å holde ham litt unna og godt gjemt, sier Solskjær.

Da Bryne FK solgte Braut Håland til Molde, var en prosentdel av et videresalg en viktig faktor. Det kan fort dryppe noen millioner på jærklubben om et år eller to...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...