Etterforskinga av Tina-saka blir opna igjen

RAPPORT: Cold-case-eininga i Kripos tilrår ei vidare etterforsking av Tina-saka, men i eit begrensa omfang. Foto: arkivfoto

Politiet opprettar ei ny etterforskingsgruppe som skal sjå på drapet på Tina Jørgensen.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2018 kl 15:02

Cold-case-eininga i Kripos har gått gjennom heile etterforskinga av drapet på Tina Jørgensen i år 2000. Konklusjonen er at politiet bør iverksetja vidare etterforsking, men i avgrensa omfang.

På ei pressekonferanse torsdag opplyser politimeister Hans Vik i Sør-Vest politidistrikt at det vil bli sett ned ei gruppe som skal etterforska saka vidare.

- Vårt mål er å oppklara denne saka,. Me vil iverksetja etterforsking innanfor dei rammene som Kripos foreslår, sa politimeisteren vidare.

Etterforskingsgruppa skal setjast saman av personar som ikkje har hatt noko med Tina-saka å gjera tidlegare og dei skal arbeida frå Sandnes politistasjon.

- Me skal gjera vårt beste, halda kontakten med Kripos og samarbeida med dei, haldt Vik fram.

Kripos vart oppfordra til å sjå på den uoppklarte drapssaka i oktober 2016 og har nå levert sin rapport.

Rapporten er eit straffesaksdokument og vil ikkje bli offentleggjort.

Tina Jørgensen (20) vart sist observert natt til 24. september i 2000 i Stavanger sentrum. Ho vart funnen drepen 26. oktober i ein kum ved Bore kyrkje. Til trass for omfattande etterforsking er saka framleis uoppklart.

Kva som skjedde før ho blei plassert i kummen, har vore eit mysterium. Tina sin kjærast blei sikta for drapet eitt år etter, men siktinga blei seinare trekt.

Politiet tok opp saka på nytt i mars 2013, etter å ha motteke mange tips over ein lengre periode, men det kom ikkje fram opplysingar som kunne føra til ei oppklaring av saka.

Fire menn frå Lyngdal vart i september 2015 pågripne og sikta for drap eller påverknad til drap i saka.

Politiet etterforska saka i nesten eitt år og det enda med at siktinga vart trekt og Riksadvokaten bestemte å leggja vekk saka.

Nå har altså Cold-case-eininga bestemt at Tina-saka skal etterforskast vidare.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...