Fann flaskepost på ryddedag

RYDDING: Sofie Dahl Torkelsen og Solveig Storhaug Bårdsen fann flaskepost. Til høgre: miljørådgiver Ståle Jensen, og Leif Kvamme, adm.dir i NOFO. Foto: privat

Innimellom taurestar og plast, fann Solveig og Sofie flaskepost.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2018 kl 08:27

RYDDING: Den siste tida har det vore stort fokus på søppelrydding. 3. mai inviterte NRK til ryddeduganden «Hele Norge rydder» og heile sist veke var i tillegg den nasjonale strandryddeveka med stor ryddedag laurdag som hovudaksjonen.

Også på sundag var strandryddarar i aksjon på Grødaland.

Sjølv om det allereie hadde blitt rydda på Grødaland tidlegare i veka, fann 88 strandryddarar til saman eitt tonn med søppel - særleg mykje taurestar og flasker. Men ei flaske skilde seg ut.

Sofie Dahl Torkelsen og Solveig Storhaug Bårdsen plukka nemleg opp ein flaskepost. Brevet inni flaska avslørte at flaska var kasta i havet av ei dame frå Tyskland.

Dei skulle rett heim og skrive e-post til avsendaren. Flaskeposten hadde ikkje hatt ein lang tur i havet. Brevet var nemleg datert 27. april i år.

Det var Norsk oljevernforening, Jæren friluftsråd, Jærmuseet og Norsk olje og gass som hadde tatt initiativet til ryddeaksjonen.

- Det har vore ein fantastisk dag, seier Veronica Halvorsen i NOFO.

Ho fortel at ryddegjengen har fjerne rundt eitt tonn søppel i løpet av denne sundagen.

NOFO fyller 40 år i år, og strandryddedagen var ein del av 40-årsfeiringa.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...