Fersk fane frå fornøgd formingslærar

Kjersti Skjæveland gler seg til å vise fram den nye fana til Tryggheim ungdomsskule på 17. mai. Her har ho fått med seg niandeklassingane Oline Oftedal, Erling Øvestad og Tønnes Mæland som hjelpekorps. Foto: Nils-Ove Støbakk

Skulen starta opp hausten 2005. Nå er endeleg 17. mai-fana klar til bruk.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Tryggheim ungdomsskule på Nærbø har eksistert i snart tolv år, men har ikkje hatt skikkeleg fane til bruk i 17. mai-toget. Det ville styret gjere noko med, og dei utfordra difor kunst- og handverkslærar Kjersti Skjæveland til å lage noko som kunne representere skulen på ein fin måte.

Allereie i haust blei Skjæveland og rektor einige om at teksten «Ein skule for livet» – mottoet til skulen – måtte med. Så har ho tenkt ut resten av designet sjølv.

– Eg sat og grubla for meg sjølv ei god stund, og teikna skisser. Etter kvart kom det ein plan, fortel Skjæveland.

Skissene blei så sendt over til styret.

– Og dei godkjende planane mine – utan protestar, ler ho.

Jærstrendene og kors

Motivet på den nye Tryggheim-fana fortel både om bakgrunnen og plasseringa til skulen. Strendene, sola og havet på Jæren måtte vere med, og med eit kors planta på steingrunn kjem også den kristne bodskapen tydeleg fram.

Teknikkane som har blitt brukte er applikasjon med broderi og quilting. Skjæveland har brukt fleire ulike material, mellom anna bomull, silke og ull.

– Eg har kjøpt duskane og stativet, men resten er laga frå botnen av, forklarer ho.

Den ivrige læraren legg ikkje skjul på at det har blitt mange lange kveldar ved symaskina. Ho jobba jamleg med fana frå jul til påske.

– Eg fekk dekt materiala, men sjølve arbeidet er dugnad for skulen og misjonen.
Skjæveland understrekar at dette har vore eit lystbetont arbeid. No håper ho at den ferdige fana kan inspirere elevane ved skulen, så dei kan få sjå kva som går an å lage sjølv.

Gler seg til toget

Den nye fana har blitt testa ut i god tid før nasjonaldagen, og monteringa har blitt justert slik at kunstverket skal overleve vinden som av og til susar lett over flate og fine Jæren.

– Nå skal den tole det meste. Me har til og med impregnert fana. For om det ikkje trengs i år, trengs det i alle fall neste år!

17. mai skal fana vaie i barnetoget på Nærbø. Og den stolte designaren skal sjølvsagt vere med i toget saman med elevane sine.

– Ja, eg går alltid med skulen. Kvart år. Og eg gler meg i grunn kvart år til å gå i tog. Men i år gler eg meg ekstra mykje. Så ærleg må eg vere, smilar ho.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...