På fritiden sitter Freddy Eriksen bak trommene i bandet Shortfingers. Til daglig sitter han bak rattet for Risa. Foto: Håvard Ovesen

Førti år gamle Freddy vil alltid være han med det lange håret. I alle fall i ti år til.

Freddy Eriksen skal feire førtiårsdagen to ganger. Først med kake og middag hos mor. Så med Iron Maiden og rock 'n roll i Belgia.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2018 kl 10:12

Tilsynelatende er det idyllen som hersker over småbruket på Høyland hvor Freddy Eriksen bor. Ute går kaninene sammen med hønene og fasanen Olav. Det høres unektelig harmonisk ut. Men helt i sitt ess er Freddy Eriksen først når idyllen brytes av god, gammeldags rock 'n roll. På småbruket har han nemlig laget til et musikkrom, som også fungerer som øvingslokale for bandet han spiller trommer i, Shortfingers.

– Vi er et pubrock-band som spiller covere på MC-klubber, puber og fester, forteller Eriksen.

Han synes det kjekkeste med å spille i band er det sosiale.

– Når vi er ute og folk er fornøyde med det de hører, da er det gildt. Det er det som driver oss, den følelsen når det står et par hundre mann og synger med på det du spiller, sier Eriksen.

En spillejobb som står spikret i minnet som en av de kjekkeste, skriver seg tilbake til en gang for mange år siden da Eriksen spilte på Bronnhuset på Bryne med bandet Six Pack.

– På slutten måtte de ha tre scenevakter. Vi skulle egentlig bare være et supportband, men det var vi som holdt gangen, sier Eriksen og smiler ved minnet.

Spilte trommer fra tredje

Han begynte å spille trommer allerede da han gikk i tredje klasse.

– Jeg kjøpte det første slagverket mitt av datteren til læreren min. Det ga jeg 100 kroner for. Da jeg senere solgte det, fikk jeg 500. Da kjøpte jeg et nytt for 500. Senere solgte jeg det for 1500. Jeg husker ikke hvilket av dem det var, men et av dem endte opp hos Tormod Aas Nesheim, trommeslageren i Frynsete på Nervene, forteller han.

Senere, etter konfirmasjonen, investerte han i et skikkelig slagverk. Det er det han spiller på den dag i dag. Eriksen forteller at han trives godt på trommekrakken helt bakerst på scenen.

– Nei, hva skal jeg si, du sitter bak der og groover. Dessuten, eks-kona sier at jeg er tonedøv, så da kunne jeg ikke ha spilt så mye annet, sier han og smiler.

Saken fortsetter under bildet

Eriksen skal feire dagen med middag og kake hos mor. Etterpå blir det fire dager til ende med metalmusikk i Belgia. Foto: Håvard Ovesen

Skulle noen lure, så er det altså mye rock 'n roll det går i for Eriksen. Jærbladets kilder påstår endog at han var den eneste gutten med langt hår på Nærbø ungdomsskole da han gikk der.

– Njaa, sier han og drar på det.

– Det var ganske pop i de tidene. Hvis du ser på gamle konfirmasjonsbilder var det nok to-tre av oss som hadde langt hår. Men jeg er sikkert den eneste av oss som fremdeles har det, sier han og ler.

Langhåret soldat

For hans egen del begynte det med opptakskassetter med Alice Cooper, TNT, Saxon, WASP og Ole Evenrud, henholdsvis lånt og tyvlånt av storebroren. Rockeinteressen og det lange håret fulgte ham inn i diverse band og inn i styret på Nærbø rockeklubb. Ja, selv da han ble kalt inn til militærtjeneste på Hønefoss, valgte han å beholde manken. Han lånte en hårklemme av søsteren, la alt håret på toppen av hodet, og klippet seg kort ved ørene og i nakken.

– I begynnelsen, da jeg kom opp, sa de ingen ting. Men da vi fikk perm etter tre uker sa de at det ville bli hårinspeksjon når vi kom tilbake. «Hørte du det, 30 Eriksen», spurte de meg.

Freddy Eriksen

  • Født: 06.06.1978
  • Fra: Nærbø
  • Bor: Høyland
  • Yrke: Trailersjåfør
  • Sivilstatus: Singel, to barn

Det gikk heldigvis godt, og Eriksen fikk beholde håret. Siden den gang har frisøren stort sett fått gå i fred for Eriksen.

– Jeg har alltid sagt at jeg skal klippe meg når jeg fyller 50, men nå er det jo bare ti år til. Tiden går fort, sier trailersjåføren, som ikke er sikker på hvordan en tilværelse uten hodepryden egentlig ville fortont seg for identiteten.

– Det er det samme overalt hvor jeg går, på arbeid òg. Jeg er «han med det lange håret», sier Eriksen.

Hemmelig festival

Førtiårsdagen på onsdag markerer han med middag og kake hos mor. Resten av feiringen utsetter han i to uker. Da reiser nemlig han og åtte venner med fly og tog til Belgia. Der venter festivalen Graspop Metal Meeting.

– Det jeg gleder meg aller mest til, er å høre Iron Maiden. De kjører gamle svisker og holder koken. Av de som går på scenen for å tjene peng, er det de gamle som er best, sier Eriksen.

Han forteller at den beste konserten han noen sinne har vært på, var da han hørte de gamle åttitallsfavorittene i Twisted Sister på Norway Rock i Kvinesdal.

– Jeg hadde lite forhåpninger i forkant, men klassikerne kom på rekke og rad og publikum var helt med, sier Eriksen, som anslår at han i tillegg til et utall konserter, reiser på rundt fire musikkfestivaler i året.

Etter Belgia, er den neste i august. Den er langt mer lokal, men Eriksen vil ikke ut med verken når eller hvor det skjer.

– Det er en litt hemmelig festival vi lager selv. Det er en slags venners venner-festival, men det blir full line-up og skikkelige greier, røper han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...