Andrea Norheim har knapt landet etter EM-åpningen: – Det er helt sykt

SCORINGSJUBEL:
Andrea Norheim jubler etter sin første scoring, her sammen med Emilie Nautnes. Foto: Norges fotballforbund

19-åringen sørget for at Norge fikk en drømmestart i mesterskapet.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Ekstra stas er det at en jærbu spilte hovedrollen. 19 år gamle Norheim, som har en fortid i Lyon og som nå spiller for den svenske toppklubben Piteå, sendte Norge i føringen etter 31 minutter.

– Det er helt sykt og utrolig morsomt. Jeg klarer ikke helt å beskrive det, og det er nok kanskje en av de beste fotballopplevelsene jeg har hatt, sier hun.

LES OGSÅ: Andrea Norheim scoret to i åpningskampen i EM.

Straffemål

Like etter la hun på til 2-0 fra straffemerket.

- Jeg måtte vente lenge før jeg fikk ta straffesparket. Jeg ble ikke nervøs, men jeg var veldig spent og jeg tenkte at jeg måtte ha fokus på det jeg skulle gjøre og unngå å bomme. Den gikk veldig fint i mål og det var bra, smiler 19-åringen.

Sammen med resten av laget kjempet hun de spanske mesterne ut av stilen.

- Vi presset dem så hardt at de ikke fikk til spillet sitt. Da ble de stressa og begynte å slå langt. Vi tok kontringene og scoret på sjansene vi fikk, sier Norheim.

Mye vilje

Frankrike er neste motstander, og den kampen spilles lørdag 21. juli. Deretter følger den tredje og siste kampen i gruppespillet mot vertsnasjonen Sveits, tirsdag 24. juli.

– Det er bare å nullstille seg før Frankrike-kampen. Det er utrolig gøy å spille på et lag som legger ned så mye hardt arbeid og vilje. Vi har en vanvittig lagmoral, sier Norheim.

Norge har uansett lagt ned en god søknad om videre avansement og trenger én seier på de to siste kampene for å nå semifinalen. Det er åtte lag med i EM, der de to beste fra hver pulje går direkte til semifinale.

Elisabeth Terland debuterte for sitt tredje aldersbestemte landslag mot Spania i EM for J19 . Foto: Pressefoto

Terland debuterte

Elisabeth Terland har tidligere vært fast inventar på J15 og J17-landslaget, men ble for noen uker siden tatt ut i J19-troppen til EM. 13 minutter før full tid, fikk hun sin debut for et tredje landslag på aldersbestemt nivå. 17-åringen fra Nærbø, som spiller for Klepp har gjort seg bemerket i Toppserien denne våren og ble altså belønnet med en EM-plass.

– Det var kjekt å få spilletid i første kampen. Jeg følte selv det hadde gått bra på treninger i forkant, sier Terland på telefon fra Sveits.

Hun er med på sitt andre EM i karrieren. I fjor stod samme mesterskap med J17 på agendaen.

Norheim gjør for tiden suksess i Piteå, som topper tabellen i Sverige etter halvspilt serie. 19-åringen har scoret tre mål hittil. Ved siden av å satse for fullt på fotballen, skal hun til høsten ta fatt på det siste året på Bryne vidaregåande skule via fjernundervisning - som hun gjorde de to årene hun bodde i Lyon.

– Jeg trives veldig godt, både sportslig og sosialt, sier Norheim.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...