Skuffelsen var stor, men det er fortsatt håp

Marthe Christine Johannessen (f.v.), Karina Fløysvik Hæåk og Kristin Aarrestad Nesse depper rett etter kampslutt i Hønefoss. Foto: Tarjei Sel

Opprykksløpet er ikke kjørt, men skjebnen er i andres hender.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2018 kl 17:18

Hønefoss - Bryne 1-1 (0-0)

Opprykket til 1. divisjon henger i en tynn tråd etter uavgjort i Hønefoss.

Førstkommende lørdag møtes Tromsø og Hønefoss i Tromsø. Hønefoss er nok favoritt. Bryne rykker opp hvis kampen i Tromsø ender uavgjort eller 1-0 eller 2-1 til Hønefoss. Hvis det blir 2-0 til Hønefoss, må det spilles ny kamp mellom Bryne og Hønefoss. Hvis Hønefoss vinner 3-1 eller mer, rykker de opp til 1. divisjon.

Da Bryne slo Tromsø 2-0 for en drøy uke siden, lurte vi på om seieren var stor nok. Mye tyder på at den ikke var det.

Store sjanser til begge lag

Som ventet ble det en jevn kamp i Hønefoss. Vertene har to ekstremt målfarlige spisser, Ingvill Hågensen og Silje Bekkåsen Nyhagen, men det tok en stund før de fikk vist seg fram. Bryne passet godt på dem, og det gikk nok litt ut over det offensive spillet. Det ble litt mye strekk i laget i perioder.

Kampen åpnet seg mer opp etter hvert. Hønefoss var nærmest scoring i første omgang. To minutter ut i andre omgang fikk Karina Fløysvik Hæåk muligheten, men skuddet fra kort og litt skrått hold gikk rett på keeper. Større sjanse er det nesten ikke mulig å få.

Samme spiller fikk en ny mulighet ikke lenge etter, men skuddet på bakre stolpe etter innlegg fra høyre, gikk over.

Så skjedde det som passet Bryne svært dårlig. Ballen havnet i returrommet etter corner, og Hønefoss tok ledelsen med et hardt og velplassert langskudd. Da Hønefoss noe senere dundret ballen i tverrliggeren, var Bryne rett og slett heldige.

Mens tverrliggeren fortsatt dirret, ble Karina Fløysvik Hæåk spilt fri i et gedigent bakrom. Alene med keeper gjorde hun alt riktig, og det stod 1-1.

Bryne var nærmest scoring i sluttminuttene, men alt i alt var nok uavgjort greit.

Svært skuffet målscorer

Karina Fløysvik Hæåk klarte ikke å glede seg over målet sitt. De to misbrukte sjansene, og ikke minst resultatet, overskygget alt.

– Vi er selvsagt veldig skuffet. Vi har flere sjanser vi burde scoret på, og cornermål imot er unødvendig. De har også sjanser, og vi er heldige som har en så god keeper som Iselin, sier Brynes målscorer.

Venstrekanten fra Nærbø har notert seg for 12 seriescoringer i år, og er nummer to på Brynes toppscorerliste etter spydspiss Marthe Christine Johannessen, som har imponerende 32 seriescoringer i 2018.

Nå frykter Karina Fløysvik Hæåk at det er i 2. divisjon målene skal scores også neste sesong.

– Uavgjort gir oss i hvert fall litt håp. Vi får se hvordan det går, og håpe Tromsø stiller med sitt beste lag og gjør så godt de kan. Jeg tror ikke det blir en god uke for noen av oss spillere, sier 19-åringen.

– Hvor stor nedtur er det hvis dere ikke rykker opp?

– Det vil være en vanvittig stor nedtur. Det er dette vi har kjempet for i hele år, og hatt lyst til. Det er mange som har ofret mye for at vi skal klare det, og da er det utrolig kjipt hvis det ryker på målstreken.

– Er spillerne motivert for en ny sesong i 2. divisjon?

– Jeg regner med at folk er gira på å fortsette, det er i hvert fall jeg, sier Karina Fløysvik Hæåk.

Brynes lag: Iselin Evje Rusdal - Kristin Aarrestad Nesse, Mari Botne, Tonje Øfsteng, Marthe Gabrielsen (Mari Horpestad fra 86.) - Emilie Erland (Jenny Flatmo fra 80.), Emilie Lomeland, Oline Øfsteng - Karen Aarrestad Nesse (Jenny Høie Holen fra 86.), Marthe Christine Johannessen, Karina Fløysvik Hæåk.

Bryne-kaptein Emilie Lomeland med ballen. Oline Øfsteng (t.v.) og Karina Fløysvik Hæåk følger nøye med. Foto: Tarjei Sel

Vi fulgte kampen:
Slutt. Det ender 1-1. Bryne er avhengig av resultatet i den tredje kampen, mellom Tromsø og Hønefoss.

90 min. Vi er på overtid. Bryne presser. Mari Horpestad inn for Marthe Gabrielsen. Jenny Høie Holen inn for Karen Aarrestad Nesse.

85 min. Det er fortsatt 1-1. Hønefoss ser ut til å være fornøyd med det. Emilie Lomeland var veldig nær scoring, men ble taklet da hun skulle avslutte fra kort hold.

80 min. Bryne fortsetter å jage scoring. Ett mål, og opprykket er sikret. Jenny Flatmo inn for Emile Erland.

77 min. 1-1. Karina Fløysvik Hæåk spilles fri i et gedigent bakrom. Løper langt, og alene med keeper gjør hun ingen feil. Det er kamp igjen!

75 min. Fortsatt 1-0. Hønefoss hadde et vanvittig skudd fra 30 meter, som Iselin Evje Rusdal må slå til corner.

70 min. Jevnt, fortsatt 1-0.

65 min. Hønefoss har hatt et skudd i tverrliggeren. Bryne må fram, og Hønefoss kontrer villig vekk. Bryne lever farlig.

60 min. Klarer Bryne å reise seg etter den kalddusjen?

57 min. 1-0 til Hønefoss. Hardt skudd fra 20 meter etter corner - går dessverre i mål. Julie Simonsen Solberg er målscorer.

55 min. Hønefoss mener seg snytt for et straffespark. Like etter satte Karina F. Hæåk ballen over på bakre stolpe etter innlegg fra høyre. Fortsatt 0-0, men kampen lever til de grader.

50 min. Karina Fløysvik Hæåk hadde en gedigen sjanse i det 47. minutt, men skuddet fra kort og litt skrått hold gikk rett på keeper. Større sjanse er det nesten ikke mulig å få. Bryne har startet andre omgang friskest.

Andre omgang har startet. Dette blir spennende!

Pause. Stillingen er 0-0 ved halv tid. Hønefoss har vært nærmest scoring, men spillemessig er det ingen forskjell på lagene. Bryne-forsvaret har effektivt stanset Hønefoss´ to svært målfarlige spisser.

40. min. Hønefoss var veldig nær scoring etter et frisparkinnlegg, men Iselin Evje Rusdal reddet. Fortsatt 0-0 og jevnt.

35 min. Fortsatt 0-0 og jevnt. Hønefoss har hatt et farlig hjørnespark; headingen gikk heldigvis over.

30 min. Det har skjedd lite de fem siste minuttene. Helt jevnt.

25 min. Jevnt i Hønefoss, men hjemmelaget er i ferd med å etablere et overtak. Uavgjort er strengt tatt et bedre resultat for Hønefoss enn for Bryne.

20 min. Kampen har jevnet seg ut de siste fem minuttene.

15 min. Bryne styrer kampen, men har ikke skapt sjanser til nå.

10 min. Bryne er aggressive og stresser hjemmelaget. Hæåk med et ufarlig skudd rett på keeper

5 min. Jevn start. Hønefoss hadde et veldig langt skudd, som gikk like utenfor.

Kampen er i gang.

40 min. før kampstart. Det er 2-3 grader og fine spilleforhold i Hønefoss. Vi kommer til å oppdatere jevnlig, og selvsagt hver gang det skjer noe av betydning.

Bryne-spillerne varmer opp i Hønefoss. Fra venstre ser vi Oline Øfsteng, Marthe Gabrielsen, Karina Fløysvik Hæåk, Emilie Lomeland, Tonje Øfsteng, Kristin Aarrestad Nesse, Iselin Evje Rusdal og Emilie Erland. Foto: Tarjei Sel

Før kampen:
Det er mye som står på spill når Hønefoss og Bryne møtes i kveld. Bryne rykker opp til 1. divisjon med seier. Blir det uavgjort, avgjøres det hele i den tredje kampen, mellom Tromsø og Hønefoss. Bryne kan tape med ett mål, og fortsatt ha en teoretisk sjanse. Bryne vant 2-0 mot Tromsø i den første opprykkskvalifiseringskampen for en uke siden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...