Olli Harder: – Personlig er jeg ingen stor fan av sluttspillsystemet

IKKE OVERBEVIST: Olli Harder er ikke begeistret for sluttspillformatet som skal introduseres i Toppserien fra og med 2020. Foto: Tarjei Sel

Reduksjon til ti lag og sluttspill. Slik blir Toppserien i 2020.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2019 kl 11:51

Klepp - Åsane 2-0 (2-0)

– Det er ikke noe i veien med forandringer, men det må være med rett perspektiv. Det er diskutabelt om det å redusere antall lag hever kvaliteten. Det er diskutabelt om det gjør norsk fotball bedre. Personlig er jeg ingen stor fan av sluttspillsystemet, sier Ollie Harder til Jærbladet.

New-zealanderen er ikke i fyr og flamme over endringen av formatet på Toppserien, som ble vedtatt på Fotballtinget lørdag. Der nettopp sluttspill, i tillegg til en reduksjon fra tolv til ti lag, blir en stor del av det hele. De fire beste i grunnserien skal fra og med neste sesong spille en «mesterskapsliga» der vinneren blir seriemester, og får en plass i Champions League.

Ser på det som respektløst

Poengene fra grunnserien skal nulles, men basert på plasseringen vil lagene få bonuspoeng. Rekkefølgen vil være 6-4-2-0. Dermed utelukkes lagene under. Og det er nettopp det som Klepp-treneren ikke er nevneverdig begeistret for.

– Det er respektløst å antyde at lagene som ligger på 7. eller 8. plass ikke er gode nok til å slå lagene som ligger på 1. eller 2. plass. Statistisk sett er det vanskelig for dem, men de bør få muligheten til det. Og de bør få den muligheten i et vanlig ligaformat. Om det er 10, 12 eller 14 lag har ingenting å si, fortsetter Harder.

Flere endringer

Nummer 5–10 i toppserien vil spille en «kvalifiseringsliga» (der lagene starter på null), der også lag nummer 1 og 2 fra nivået under vil være med. Det blir altså åtte lag, som spiller enkel serie. 7. og 8. plassen vil rykke ned, mens nr. 6 vil spille kvalik mot nr. 1 i opprykksligaen på nivå 2. Vinneren her vil være en del av Toppserien neste år.

Vinneren av «kvalifiseringsligaen» får mulighet til å spille om Champions League-plass mot nummer to i «mesterskapsligaen». Det er med andre ord mye som skal endres. Harder ville ikke si for mye om timingen på selve forslaget og vedtaket.

– Om de forteller meg at dette skal skje, da skjer det, og da må jeg jo følge det, sier Harder.

Fikk en liten revansj

- Det er slikt som skjer i fotball. Og det er det som gjør det så kjekt. Det ene øyeblikket er du nede, og det neste øyeblikket er du høyt oppe, sier Zaneta Wyne til Jærbladet.

En drøy halvtime var spilt av trenngskampen mot Åsane da hun ble meid ned av en motspiller. Det minnet om en tofotstakling, og sjeldent har begrepet «grapsetaklet» vært mer nærliggende. Men spilleren tar det hel med

MÅLSCORER: Zaneta Wyne feirer sin og Klepps første scoring mot Åsane. Foto: Tore Kommedal Asheim

- Hun ba om unnskyldning. Så ille var det ikke, sier Wyne.

Bare minutter etter å ha blitt taklet fikk hun sin revansje. Og det var av den deilige sorten. På innlegg fra Lene Soleng Hansen noterte hun for seg dagens første scoring. Akkurat som Ollie Harder ville bestilt det på forhånd.

- Vi har trent mye på det. Fra høyre vingback til venstre vingback. Da er det herlig å få slike scoringer, sier Harder.

Fransk-amerikanske Wyne, med fortid i Sunderland Ladies, kom til Klepp i midten av forrige sesong. Hun har mye erfaring fra europeisk fotball. Nå ønsker hun å etablere seg på venstre vingback.

- Jeg har vært mye rundt i forskjellige posisjoner, men det er her jeg vil spille, sier Wyne.

Slik var kampen

Det ble gjort flere endringer fra Klepp laget som vant mot Amazon Grimstad for ei uke siden. Gry Tofte Ims var tilbake fra reise, og tok plass på midtbanen sammen med Havana Marguerite Solaun.

Klimaet gjorde sitt beste for å få gjestende Åsane fra Bergen for å føle seg hjemme, på SR-Bank Arena i Jåttåvgen var det grått og trist.

Klepp tok kommandoen fra start. Allerede før minuttet var spilt forsøkte Lena Soleng Hansen å spille Hege Hansen fri. Det var bare centimetere unna. Og ikke ulikt forrige kamp mot Amazon var det på høyresiden til Soleng Hansen det meste foregikk.

Divisjonsforskjellen mellom de to lagene var åpenbar fra starten av. Åsane endte på 8. plass forrige sesong. Lindsey Burke Harris mellom stengene ble ikke satt på de helt store prøvene, og forsvaret med Amanda Paige Frisbie, Marthine Østenstad og Tuva Hansen ryddet enkelt bort det som ble sendt deres vei.

Den største sjansen i innledningen stod Havana Marguerite Solaun for, men fra god posisjon hadde hun for mye ryggsekk.

Klepp gikk etterhvert i ledelsen etter at halvtimen var spilt. Zaneta Wyne bredsidet inn et innlegg fra Lena Soleng Hansen, etter at Marie Hella Andresen ikke helt klarte å treffe. Det var bare kort tid etter at Wyne ble grisetaklet inne i Åsanes 16-meter, og ble snytt for et klart straffespark.

Kvarteret senere ble Hella Andresen dratt ned, og dommeren pekte på straffemerket. Gry Tofte Ims gjorde ingen feil, og 2-0 til Klepp. Det var også pauseresultatet.

Flere bytter

I 2. omgang var det også Klepp som dominerte banespillet, uten at det resulterte i flere scoringer det første kvarteret. Tre bytter ble gjort ved pause, og Anette Snørteland Jensen, Julie Austdal og Hege Kogstad kom inn på.

- Det blir litt amputert etter 60 minutter. Vi må bytte en del for å sikre at belastningen ikke blir for stor. I tillegg ankom Tameka Butt på flyet i dag. Det var derfor hun ikke var med i troppen, sier Ollie Harder.

I flomlysene ble det etterhvert en transportetappe. Klep skapte et par store muligheter, blant annet burde Marie Hella Andresen satt inn det tredje målet rett før slutt, men det ville seg ikke. Dermed ble det 2-0 til Klepp.

- Vi kunne og burde scoret mer. Samtidig var Åsane gode defensivt, sier Harder.

Nå venter Arna-Bjørnar i generalprøven lørdag om ei uke. Og så kommer Avaldsnes på besøk i serieåpningen på Klepp stadion 23. mars.

Klepps lag: Lindsey Burke Harris - Amanda Paige Frisbie, Marthine Østenstad, Tuva Hansen - Lena Soleng Hansen, Gry Tofte Ims, Havana Marguerite Solaun, Zaneta Wyne - Marie Hella Andresen, Ingrid Synnøve Nødland - Hege Hansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...