Trives i Lyon, men godt å være hjemme på Bryne

Tord Johnsen Salte på onsdagens formiddagstrening på Bryne stadion. Foto: Tarjei Sel

Tord Johnsen Salte er ferdig med sitt andre år i den franske toppklubben Lyon. 18-åringen er innstilt på to nye år i Frankrike.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Hybeltilværelsen i Lyon er byttet ut med gutterommet hjemme på Rosseland. Men bare for noen sommeruker. Snart reiser Tord Johnsen Salte til Oslo på samling med G18-landslaget, der han er kaptein. Den gamle kompisen Andreas Ueland, også han midtstopper, skal også på samlingen. Deretter går turen til Portugal med landslaget for de to.

En ukes besøk hos Vålerenga-spiller Magnus Retsius Grødem i Oslo står også på programmet til Tord, før turen går tilbake til fotballhverdagen i Lyon i midten av juli.

Det er to år siden midtstopperen flyttet til Lyon. Etter å ha bodd på internat sammen med mange andre unge spillere, har han nå fått seg egen hybel i millionbyen.

- Det er strengt på akademiet, men franskmennene har mye energi, og 17-18-åringene liker å finne på ting. Det var greit å flytte ut og få litt mer frihet, smiler 18-åringen.

Fotballmessig har sesongen vært litt preget av skader, men han har etablert seg på klubbens G19-lag. Håpet er å ta ytterligere et steg neste sesong.

- Hvis jeg presterer godt nok, får jeg kanskje prøve meg på reservelaget. Nivået på G19 er høyt, men ikke så fysisk som på en Bryne-trening. Nå har jeg tatt visdomstennene, som de mener kan være grunnen til skadene. Så får vi se om det hjelper, sier Tord, som har to år igjen av kontrakten med Lyon - målet er fortsatt å få profesjonell kontrakt.

På besøk hjemme på Bryne, får han trene med gutter han spilte med i mange år. Mandag var også Erling Braut Håland innom treningen. Molde-spilleren debuterte nylig i eliteserien, og akkurat nå virker det ikke sannsynlig at han spiller høstsesongen for Bryne, slik mange håper.

- Molde og Erling vet at vi er interessert, forsikrer medtrener Even Sel.

Ellers kan Bryne FK melde at Kristian H. Magnusson har signert profesjonell kontrakt ut 2018. Spissen har siden vinterens overgang fra Rosseland hatt amatørkontrakt.

Keeperen Deniss Korneiciks har meldt overgang fra Brodd til Bryne. Fram til sommerens overgangsvindu åpner, går han på amatørkontrakt. Intensjonen er å skrive profesjonell kontrakt med 25-åringen fra Latvia.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...