Fra million-underskudd til overskudd

Trener Ole Hjelmhaug (t.v.) og daglig leder Asle Tjøtta har grunn til å smile, i første omgang over svarte tall. Foto: Tarjei Sel

Bryne FK gikk snaut 300.000 i pluss og hadde en total omsetning på 22,5 millioner kroner i 2017.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2018 kl 19:45

I 2014, 2015 og 2016 ble det samlede underskuddet i Bryne FK 5,1 millioner kroner. Slik kunne det selvsagt ikke fortsette. I 2016 var minustallet 1,7 millioner, og på toppen av alt rykket Bryne ned fra 1. divisjon.

Nå er optimismen på vei tilbake i lokalene på Bryne stadion. Sportslig ser det ganske bra ut, selv om opprykket glapp i fjor. Like viktig er det at en begynner å få kontroll på økonomien.

Den totale omsetningen i 2017 ble på drøyt 22,5 millioner kroner (budsjettet var 22,4 millioner). Driftsresultatet endte på drøyt 1,4 millioner. Resultatet etter finanskostnader ble på kr. 291.000 (budsjettet var kr. 545.000). Totalt har Bryne FK redusert langsiktig gjeld med over 1,7 millioner kroner. Den langsiktige gjelda er nå på drøyt 16,2 millioner.

Fornøyd Asle Tjøtta

– Overskuddet ble lavere enn budsjettert, men jeg er fornøyd med at klubben leverer et anstendig plussresultat etter flere år med røde tall. Dette er et resultat av grepene vi har tatt de siste årene, og viser at vi er på rett vei. Summa summarum er jeg godt fornøyd, og dette inspirerer til videre arbeid, sier daglig leder Asle Tjøtta, som understreker at situasjonen fortsatt er krevende likviditetsmessig.

– Hva er grunnen til at overskuddet ikke ble så høyt som budsjettert?

– Det er flere grunner. Vi bommet litt på reisekostnader i en divisjon som var ny for oss. At vi ikke klarte å rykke opp, påvirket kampinntektene. Momskompensasjonen ble 75.000 kroner lavere enn budsjettert. I sommer valgte vi å hente inn spillere, og disse skulle lønnes. Vi hadde en diskusjon på det i styret, og valgte å ta en kalkulert risiko. I tillegg måtte vi skifte ut deler av kunstgraset i Jærhallen, og dermed ble driftskostnadene litt høyere, forteller Tjøtta.

Salgene av Erling Braut Håland til Molde og Marius Lode til Bodø/Glimt, kom så tidlig i 2017 at de ble tatt inn i budsjettet i fjor. Noen milepælutbetalinger i løpet av fjoråret ga inntekter som ikke gjorde kjempeutslag i regnskapet.

Litt lavere budsjett i 2018

For året vi er godt i gang med, budsjetterer Bryne FK med inntekter på rundt 21,5 millioner kroner. Altså en liten nedgang. Også i år er målet å gå drøyt 500.000 i pluss.

– Vi ligger foran fjoråret på sponsorbudsjettet, så det ser lyst ut. Vi budsjetterer ganske forsiktig for å ha flere mulige oppsider enn nedsider. De største potensielle oppsidene er videresalg av spillere og høyere kampinntekter som følge av at vi forhåpentlig er i opprykksstriden, mener Asle Tjøtta.

Årsmøtet i Bryne FK er 22. mars.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...