Frida fra Bryne kan bli årets grønne kokk

Frida Netland Berge. Foto: Privat

Fire retter til 12 personer som skal lages på tre timer, lyder utfordringen i fredagens konkurranse.

Jærbladet
Jærbladet AS

Publisert:

Sammen med lagvenninne Hanne Nilsen har hun ligget i hardtrening på å snekre sammen noen gode opprskrifter og trylle fram de aller beste smakene.

– Smaken har førsteprioritet. Helt klart, sier 21-åringen.

Liker å konkurrere

Etter mye testing, mener hun at smaken nå sitter som den skal. I tillegg har de to unge kokkene lagt vekt på utseendet. Hver rett skal framstå delikat, som et blikkfang.

– Vi har terpet og terpet for å få rettene slik vi vil, både smaksmessig og når det gjelder utseende. Jeg føler vi er i mål, og det kjennes bra, sier den unge kokken.

Hun liker å delta i konkurranser, og i fjor høst ble det delt fjerdeplass i kokke-NM.

– Jeg kjenner jo at nervøsiteten melder sin ankomst når alvoret nærmer seg, men det gir et kick å konkurrere og så går det helt fint når vi er i gang. Det er kjekt å ha et mål å jobbe mot, sier Netland Berge.

For tiden bor hun på Jæren, etter å ha jobbet på restauranten «Vaaghals» ved Bjørvika, like ved Operaen i Oslo siden hun ble ferdig med læretida for snart to år siden. Lærlingetida ble tilbragt på Tango og Fish&Cow, begge i Stavanger.

Seks finalelag

Fredagens konkurranse går av stabelen i forbindelse med SMAK-messa som pågår i hovedstaden denne uka. «Årets grønne kokk» arrangeres av Kokkenes mesterlaug, i samarbeid med Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Hovedmålet med konkurransen er å sette fokus på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt og spre nye, spennende og fargerike ideer til storhusholdningsbransjen.

Hvert lag teller to deltakere, og en jury plukket ut seks finalelag av de innsendte bidragene. Under årets konkurranse skal hvert lag lage en fire-retters meny for 12 personer på tre timer. Rettene må kun bestå av varer fra den grønne sektoren og kan derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melk kan benyttes.

Slik blir rettene:

• Rett 1: Suppe - kål og eple
• Rett 2: Hovedrett - beter
• Rett 3: Street food - poteter og løk skal inngå, og retten skal spises håndholdt
• Rett 4: Dessert - fennikel og sjokolade

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...